Zakmes

Bij CheapOutdoor hebben wij een ruim assortiment zakmessen. Een zakmes is één van de tools die niet mag ontbreken in je uitrusting als je eropuit trekt. Een compact zakmes voor alledaags gebruik en een survivalmes of outdoor zakmes is perfect om mee te nemen op je volgende trektocht.

Zakmes

Actieve filters:

Wat is een zakmes?

Een zakmes is een klein compact mes welke je in je zak kan dragen. Een klein zakmes is één van de langst gebruikte gereedschappen ooit en zowel het outdoor zakmes als het reguliere zakmes wordt nog steeds vaak gebruikt. De zakmessen zijn er in allerlei soorten en maten. Bushcraft, survival, trekking, hiking: overal komt een zakmes wel van pas.  

Zakmes: een tool die niet mag ontbreken

Een zakmes is deels een persoonlijke smaak van wat je mooi vindt, maar het belangrijkste is dat je een zakmes kiest die zijn werk goed kan doen. Een zakmes voor alledaags gebruik heeft andere kwaliteiten dan een bushcraftmes. De hardheid van het staal kan ook belangrijk zijn als je hem gaat gebruiken voor het zwaardere werk. Het beste zakmes is dus voor iedereen verschillend en wordt voornamelijk bepaald door het doeleind waarvoor je het wilt gebruiken.

Een zakmes kopen: hier moet je op letten

Een zakmes heeft altijd een beetje onderhoud nodig, maar ook daar zie je verschil tussen een zakmes van carbon staal of roestvrij staal. De afwerking van het handvatten van de zakmessen kan ook de doorslag geven. Als je het zakmes buiten in de regen wilt gebruiken is het belangrijk dat hij niet uit je hand glijdt. Daarnaast kun je bij Cheapoutdoor ook multitool zakmessen kopen. Dit zijn meerdere zakmessen in één die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Om het beste zakmes voor jou uit te kiezen, is het belangrijk dat je eerst nagaat waar je het zakmes voor wilt gebruiken. Daarna kun je kiezen voor een multitool zakmes, outdoor zakmes of regulier zakmes. Tot slot kun je daarop het materiaal van het handvat uitkiezen. Zakmes scherp houden? Bekijk onze messenslijpers!