Over ons

Het ontstaan van CheapOutdoor

CheapOutdoor is ontstaan na onze eigen backpack trips naar Schotland in 2013 en 2014. Wij hadden een lang weekend gepland om te backpacken in de Cairngorms. Maar naast de vlucht en de kosten voor de trein hadden we ook nog een hoop materiaal nodig. Als je dan helemaal niks hebt kan dit flink in de papieren lopen. Schotland 2013

Daar liepen wij dan, twee mensen voor het eerst met een volgeladen rugzak op hun rug, door de Cairngorms. Dan kom je er achter wat wel handig is om mee te nemen en wat niet. De locals liepen de pas flierefluitend door, wij, de newbe’s deden er iets langer over. Het advies van de Schotten: stick to the path! De Schotlandkenners onder ons weten hoe het daar in elkaar zit…paden lang niet altijd zichtbaar en bewegwijzering, die is over het algemeen weggehaald, you’re on your own!

De tweede trip was met een groep vrienden die ook niet allemaal de juiste spullen hadden om de tocht te kunnen maken. Daar is alles mee begonnen. Wij wilden graag iedereen enthousiast maken om lekker de natuur in te trekken, te genieten van het buitenleven en lekker weg te zijn uit de drukte van het leven.

Maar wij wisten zeker dat niet iedereen de financiën heeft die wij hadden gebruikt voor een complete uitrusting. Toentertijd waren wij voor één persoon al rond de € 500,- kwijt. Dit moest echt goedkoper kunnen. Vanuit die visie zijn wij ons bedrijf gestart. Dit hebben we de eerste jaren gedaan door veel in China in te kopen. Kwalitatief goeie spullen voor mooie prijzen die voor iedereen betaalbaar moesten zijn. Langzaam maar zeker is ons assortiment uitgegroeid met spullen uit diverse Europese landen en ook Amerika.

Groei

Wij zijn gestart met één vakje in een kast bij de Ikea vandaan, wat uitgroeide tot de hele kast, nog een paar kasten en uiteindelijk waren 2 slaapkamers volledig bezet met mooie spullen. De afgelopen paar jaren hebben wij ons assortiment uitgebreid met meerdere mooie merken waarmee China langzaam maar zeker voor ons steeds minder in beeld kwam. De kwaliteit/prijs verhouding is voor ons nog steeds erg belangrijk, want wij willen voor iedereen iets moois aan kunnen bieden.

Je kunt dus een mes kopen rond de 20 euro maar ook de duurdere messen willen wij graag aanbieden. Net als een slaapzak van 50 euro als ook een van een paar honderd euro. Eind 2017 hebben wij gekozen om onze 2 tot de nok toe gevulde slaapkamers leeg te halen en over te gaan naar een fulfilment partij. Deze mensen zijn veel beter in het verzenden en organiseren van alle artikelen en nu kunnen wij ons weer meer gaan focussen op nieuwe producten en de vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van onze website. De kinderen zijn ook erg blij dat zij hun kamers weer terug hebben.

Going Outdoor

Samen met onze 4 kinderen trekken we er regelmatig op uit, naar buiten om (vooral) te geocachen. In de polder of het bos banjeren, ondertussen schatjes zoeken en een frisse neus halen. Het buiten actief bezig zijn of gewoon lekker genieten van de buitenlucht is iets wat wij belangrijk vinden in onze opvoeding van de kinderen. Veel beter dan de hele dag binnen zitten of achter een schermpje te kruipen. Lekker in de modder stampen, vies worden en achteraf voldaan met zijn allen gezellig op de bank kruipen al dan niet met warme chocolademelk!

Patrick&Elmi

De toekomst

We proberen elke week of soms elke twee weken een aantal nieuwe artikelen in huis te hebben. Artikelen die een juiste prijs kwaliteitsverhouding hebben. En artikelen die we zelf ook mee zouden nemen het veld in. Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe producten die handig zijn voor backpackers, hikers, bushcrafters, survivallers, preppers, kampeerders en natuurlijk voor de mensen die gewoon graag buiten zijn.

DirtyFeet

Veel plezier met het rondneuzen op onze website, er zit vast iets tussen voor jou!

Cheapoutdoor.nl is een handelnaam van Snoeck Backoffice Solutions.