Lijst met producten op merk Mora of Sweden

Al sinds de 18e eeuw maken lokale ambachtslieden messen in en rondom het Zweedse plaatsje Mora. Het is een lange traditie van vakmanschap die van generatie op generatie is doorgegeven. En dit vakmanschap werd met de rest van de wereld gedeeld toen Frost-Erik Erson de eerste fabriek in 1891 oprichtte aan de rand van Mora. Daarmee werd de basis gelegd voor het bedrijf en het merk Morakniv zoals we dat vandaag de dag kennen.

Handmade - Morakniv messen 

De Morakniv messen uit Zweden zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden soms nog met de hand gemaakt. De prijs- en kwaliteitsverhouding van een Morames is perfect. Omdat het productieproces in Mora plaatsvindt (een plaats in midden Zweden), hebben zij de volledige controle over de productie. Morakniv kan zo garanderen dat ieder mes aan de normen voldoet. En dat merk je terug in het gebruik van deze kwaliteitsmessen.

Mora messen en bijlen – kwaliteit uit Zweden

In het assortiment van CheapOutdoor vindt je de Morakniv messen en bijlen. De Mora messen en bijlen hebben een goede ligging in de hand waardoor het fijne tools zijn om mee te werken. De messen zijn vaststaand, dat betekent dat ze niet dichtklappen, zoals bij een zakmes. Hierdoor zijn ze steviger om mee te werken dan een klapmes. Dit is handig voor als je gaat survivallen, bushcraften of andere bezigheden hebt in de natuur.