Lichtgewicht tent

CheapOutdoor levert de beste lichtgewicht tent voor jouw reis. Een ultra lichtgewicht tent (ook wel trekkerstent genoemd) is erg handig voor als je op vakantie gaat. Deze lichtgewicht tenten zijn namelijk erg snel droog en nemen weinig ruimte in je rugzak in beslag. Ideaal dus!

Lichtgewicht tent

Actieve filters:

Wat is een lichtgewicht tent?

Een lichtgewicht tent begint vanaf ongeveer 1,5 kilo en is leverbaar in 1-persoons, 2-persoons en 3-persoons uitvoeringen. Door het lage gewicht zijn deze lichtgewicht tenten uitermate geschikt voor als je weinig bagage mee kunt nemen zoals bijvoorbeeld als je gaat wandelen, fietsen of op de motor.

Lichtgewicht tent: compact en snel op te zetten

De lichtgewicht tent is mede door het compacte formaat ook snel op te zetten en af te breken wat fijn is als je maar een nachtje op een plekje staat. Ook wordt een ultra lichtgewicht tent zo gemaakt dat hij snel droogt wat ook fijn is bij korte verblijven. Veel van deze trekkerstenten worden gemaakt van polyester met als voordeel dat de stof licht van gewicht is, snel droogt en minder gevoelig is voor schimmel dan katoen.

De lichtgewicht tenten zijn voorzien van goede ventilatie. Hiervoor zijn in de tenten ventilatie horren aangebracht waardoor je minder last hebt van condens aan de binnenzijde van je tent.

Welke tent is geschikt voor mij?

Welke tent het beste voor je geschikt is is geheel afhankelijk van het soort vakantie en het gezelschap. Ben jij een avonturier en wil jij er in je eentje op uit? Dan is wellicht een Bivi tent geschikt voor jou. Ga je wandelen in de bergen en wil je voorbereid zijn op het weer wat in eens om kan slaan? Dan biedt een shelter tent jou zekerheid! Maar ga je op een wandel- of fietsvakantie en verblijf je regelmatig op een camping? Dan is een lichtgewicht tent de beste keuze. De ultra lichtgewicht tent is namelijk snel op te zetten, compact en snel droog. Heb je vragen over een van onze producten of over ons bedrijf? Vul dan het contactformulier onderaan de pagina in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!