Lichtgewicht tent

CheapOutdoor levert de beste lichtgewicht tent voor jouw reis. Een lichtgewicht tent ook wel trekkerstent genoemd is erg handig voor als je op vakantie gaat met de fiets, de motor of wandelend. De lichtgewicht tent is snel droog en neemt weinig ruimte in bij je bagage.

Lichtgewicht tent

Actieve filters:

Wat is een lichtgewicht tent?

Een lichtgewicht tent begint vanaf ongeveer 1,5 kilo en is leverbaar in 1-persoons, 2-persoons en 3-persoons uitvoeringen. Door het lage gewicht zijn deze lichtgewicht tenten uitermate geschikt voor als je weinig bagage mee kunt nemen zoals bijvoorbeeld als je gaat wandelen, fietsen of op de motor.

Lichtgewicht tent: compact en snel op te zetten

De lichtgewicht tent is mede door het compacte formaat ook snel op te zetten en af te breken wat fijn is als je maar een nachtje op een plekje staat. Ook wordt een lichtgewicht tent zo gemaakt dat hij snel droogt wat ook fijn is bij korte verblijven. Veel van deze trekkerstenten worden gemaakt van polyester met als voordeel dat de stof licht van gewicht is, snel droogt en minder gevoelig is voor schimmel dan katoen.

De lichtgewicht tent is een stuk compacter dan een normale tent. Dit is handig voor als je een plekje zoekt maar goede ventilatie is ook belangrijk, hiervoor zijn in de tenten ventilatiehorren aangebracht waardoor je minder last hebt van condens aan de binnenzijde van je tent.