Wollen trui dames

Bij CheapOutdoor koop je de beste wollen dames truien voor buiten. Echte Europese wol heeft veel voordelen ten opzichte van synthetische wol uit het Verre Oosten. Een wollen vest voor dames past zich namelijk aan aan je lichaamstemperatuur en neemt vocht snel op. Met een trui of vest van wol voor dames blijf je dus lekker warm.

Wollen trui dames

Actieve filters:

Waarom een wollen dames trui kopen?

Een wollen dames trui heeft veel voordelen ten opzichte van een damestrui die gemaakt is van synthetische stoffen. Wol is een levend materiaal dat zich aanpast aan jouw lichaamstemperatuur. Als het warm is wordt vocht en lichaamswarmte opgenomen door de wollen dames trui en weggevoerd van jouw lichaam. Bij koud weer blijft de warmte behouden door de miljoenen microscopische lichtzakjes die zich van nature in wol bevinden. Naast de klassieke wollen dames trui kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een trendy wollen dames vest of bodywarmer van wol te kopen.

Wollen dames trui: temperatuurregulering ten top

Zelfs als een dames vest van wol nat is geworden, houdt hij je alsnog warm. Een van de eigenschappen van wollen dames vesten en truien is dat wol 30% van zijn gewicht in vocht absorbeert, daarnaast is het elastischer dan synthetische stoffen. Dit zorgt voor extra draagcomfort.

Een fijne bijkomstigheid van wol is dat de stof van nature geurbestendig is. Daarnaast is wol een ademende stof, wat bijdraagt aan de temperatuurregeling als jij jouw wollen dames vest draagt. En natuurlijk niet te vergeten, onze wollen dames truien zijn gemaakt van 100% natuurlijke stof die van Europese schapen afkomstig is.

Dames trui van wol kopen? Hier let je op.

Een echte wollen dames trui of vest van Europese schapen herken je veelal aan de prijs. Deze ligt vaak hoger dan een trui van synthetische wol. Bij een echte dames trui van wol komt ook veel handwerk kijken, dit zie je terug in de kwaliteit van de trui die goed en mooi is afgewerkt. Bij CheapOutdoor verkopen we wollen dames vesten en truien tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Naast normale dames truien van wol kun je bij ons ook merino wollen dames truien en vesten kopen!

Verschil tussen dames truien van merino wol en schapen wol?

Ben je van plan om een wollen dames vest te kopen? Denk dan ook eens na over een dames trui van merinowol. De kwalitieit van een damestrui van merino wol is nog hoger dan dat van schapen wol. Een merino wollen trui voelt zacht aan en kriebelt niet, dit komt door de hogere dichtheid van de wol. Een trui van merino wol is ideaal als outdoorkleding en past bij een actieve levelsstijl, omdat een merino wollen dames trui lichaamswarmte uitermate goed vast kan houden, zonder het lichaam te warm te laten worden.