Waterdichte rugzak

CheapOutdoor levert de beste waterdichte rugzak voor jou. Ga je op avontuur of moet je vaak door de regen fietsen? Dan is een waterdichte rugzak de ideale oplossing voor jou. Met een waterdichte rugzak houd je al het water buiten en je spullen droog.

Waterdichte rugzak

Actieve filters:

Wat is een waterdichte rugzak?

Een waterdichte rugzak is een rugzak die met speciaal materiaal is gemaakt waardoor water afgestoten wordt en de tas van binnen droog blijft. Met een waterdichte rugtas hoef je jouw wandeling of trektocht niet te onderbreken bij slecht weer, maar kun je gewoon door blijven lopen zonder dat je spullen nat worden. Een rugzak die waterdicht is, is hierdoor een goede investering voor je wandeluitrusting.

Waterdichte rugtas: voor alle waterrijke avonturen

Als je lekker buiten bent en het gaat regenen wil je snel door en niet eerst stil gaan staan. Voor deze momenten kan je het beste een waterdichte rugzak gebruiken. Of wat dacht je van een heerlijk avontuur op het water? Ook dan is een rugzak die waterdicht is de juiste optie. Een waterdichte tas is handiger dan dan een regenhoes over je rugzak, omdat er bij de waterdichte tas echt geen water binnen kan komen. Bij een rugzak met regenhoes komt er vaak nog water je tas binnengedruppeld op een plek die net niet goed dichtgemaakt zit.

Waar is een waterdichte tas van gemaakt?

De waterdichte rugzak is veelal uitgevoerd van zeildoek of PVC. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat het water wat je onderweg tegen komt buiten blijft en jouw reservesetje kleding of belangrijke spullen droog blijven. Deze stoffen voelen wat stug aan, maar de materialen zijn sterk, gaan lang mee en zorgen ervoor dat jouw rugzak waterdicht blijft.

De waterdichte rugzak wordt ook vaak Drybag genoemd. Dit kunnen ook tassen zijn met een rolltop waarmee je als het ware de sluiting dicht rolt en daarna met een buckle vast zet waardoor hij niet terug kan rollen. De rolltop sluit hiermee de tas helemaal waterdicht af. Bij Cheapoutdoor hebben we zowel drybags die je met een rolltop af kunt sluiten, als de reguliere waterdichte rugzak in het assortiment.