Wandelstok

Bij CheapOutdoor koop je de beste wandelstok voor een mooie wandeling. Een wandelstok biedt niet alleen uitkomst als je ouder bent. In de bergen komt een wandelstok altijd goed van pas. De wandelstok geeft extra steun tijdens het klimmen of afdalen of bij ongelijke ondergronden.

Wandelstok

Actieve filters:

Wat is een wandelstok?

Een wandelstok is een stok die je ondersteuning kan bieden tijdens het wandelen. Soms kan het handig zijn om voor een been extra te ondersteunen. Voor het wandelen in de bergen zijn wandelstokken ook goed aan te raden voor net iets meer ondersteuning.

Wandelstok: ondersteuning op de momenten dat jij het nodig hebt

Bij een wandelstok moeten veel mensen denken aan oudere mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Maar als je in de bergen gaat wandelen kan dit veel voordeel bieden. Denk hierbij aan ongelijke ondergronden waar je net meer steun hebt door het gebruik van een wandelstok of een set wandelstokken. Ook met het klimmen en dalen tijdens een wandeling kan een wandelstok net de ondersteuning en balans geven die je nodig hebt.

Wandelstokken zijn er in allerlei soorten en maten. Wandelstokken die je helemaal in kan schuiven of klappen zijn gemakkelijk mee te nemen in je backpack. De meeste wandelstokken zijn in meerdere delen waardoor je ook die meestal wel buiten aan je backpack kan vastzetten om ze mee te nemen als je ze even niet gebruikt.

Door het gebruik van wandelstokken verminder je de belasting van je enkels, rug en knieën wat zeker in de bergen meer is dan men vaak denkt.