Slaapmat

CheapOutdoor heeft een selectie van de beste slaapmatjes. Door gebruik te maken van een slaapmatje, ook wel luchtbed genoemd, zorg je voor een heerlijke nachtrust. Zo past een compacte en lichtgewicht slaapmat perfect in je backpack tijdens je reis.

Slaapmat

Actieve filters:

Wat is een slaapmat?

Naast een slaapzak is een slaapmatje een belangrijk onderdeel voor een goede nachtrust. Doordat er lucht tussen de grond en jou zit lig je geïsoleerd en verlies je geen warmte aan de ondergrond. Of wordt je koud door de ondergrond. Daarnaast beschermt een slaapmat ook tegen oneffen ondergronden.

Slaapmatje: compact en comfortabel op reis

Slaapmatjes zijn ideaal voor als je gaat kamperen. Een slaapmat is erg handig voor als je met een backpack op reis gaat. Grote luchtbedden zijn lastig te vervoeren en massief. Een lichtgewicht slaapmat daarentegen is fijn en gemakkelijk om te hebben tijdens een rondreis. Het is dan ook een goede investering om een slaapmatje te kopen. Een dikkere slaapmat geeft meer comfort, maar een dunnere versie is vaak een lichtgewicht slaapmat en dus makkelijker te vervoeren. Het is dan ook belangrijk om een afweging te maken en na te gaan in welke omstandigheden je het slaapmatje gaat gebruiken.

Zelfopblazende slaapmat

De oude luchtbedden hebben plaats gemaakt voor de moderne zelf opblaasbare slaapmat. Met een slaapmatje dat zelfopblazend is lig je binnen een mum van tijd in je bed. Zodra de ventielen van de zelfopblaasbare slaapmat worden geopend, zuigt de mat zich vol met lucht. Als je de slaapmat toch iets harder moet hebben, is er de mogelijkheid om hem zelf nog wat extra op te blazen. Een zelfopblaasbare slaapmat is prettig, want je hoeft geen pomp mee te nemen of zelf het gehele luchtbed op te blazen.