Hoofdlamp

Bij CheapOutdoor koop je de beste hoofdlamp om jouw avontuur te verlichten. ’s Nachts op pad midden in de natuur en je moet even op de kaart kijken, dan komt een hoofdlamp goed van pas. Je handen vrij, even je licht naar beneden stellen en de hoofdlamp verlicht jouw kaart prima.

Hoofdlamp

Actieve filters:

Wat is een hoofdlamp?

Een hoofdlamp is een zaklamp die je op je hoofd draagt. De lamp wordt geleverd met een elastische band die je op je hoofd draagt. Veelal worden de batterijen of de accu verwerkt zodat je deze aan de achterkant van de hoofdlamp draagt.

Hoofdlamp: handen vrij en toch licht

Wie kent het niet dat je met iets bezig bent waar je net een beetje licht mist. Met een zaklamp in je hand kan je net je werk niet uitvoeren of de kaart bekijken. Of wat dacht je van midden in de nacht de vis vangen waar je zo lang op zat te wachten en je zaklamp rolt net weg. Een hoofdlamp biedt hier overal de uitkomst.

De hoofdlamp is aan de elastische band die je op je hoofd draagt aan de voorzijde de lamp bevestigd. Hiermee straalt de zaklamp altijd voor je uit waarmee je alles voor je goed kan verlichten. De meeste hoofdlampen zijn kantelbaar waardoor je hem met een hand snel naar beneden kan laten schijnen. Hiermee kan je bijvoorbeeld de kaart even goed bekijken.

De hoofdlampen van nu zijn vaak net zo fel en goed als de zaklampen. De gebruikte LED verlichting werkt hier goed in mee. Je kan met een batterij vaak lang genoeg de hoofdlamp gebruiken.

Ook bij de hoofdlamp zegt het aantal lumen hoe fel de hoofdlamp is. Let hierbij goed op de gebruikte batterij want de speciale batterijen leveren meer lumen dan een normale batterij.