Fietsbroek heren met zeem

Bij CheapOutdoor koop je een fietsbroek voor heren met zeem. Een goede fietsbroek is een belangrijk onderdeel van je uitrusting die kan zorgen dat je minder last van je zadel hebt tijdens het fietsen.

Fietsbroek heren met zeem

Actieve filters:

Wat is een fietsbroek voor heren met zeem?

In de wielerbroek voor heren zit een extra verdikking bij het zitvlak. Deze laat het zadel van de fiets goed aansluiten op de wielerbroek voor heren. De zeem voert het transpiratievocht af en zorgt ervoor dat er zo min mogelijk frictie is tussen je benen, billen en kruis en het zadel. Een goede fietsbroek voor heren met dikke zeem is onmisbaar in je fietsgarderobe. De zeem zorgt ervoor dat je urenlang kan fietsen zonder dat je last krijgt van zadelpijn.

Waarom een fietsbroek heren met zeem kopen?

Met de juiste heren fietsbroek met zeem zit je langer op de fiets. Met een fietsbroek die niet lekker zit kan je niet comfortabel fietsen, hier kan kwaliteit een groot verschil maken. Niemand wil zadelpijn of schuurplekken. Er zijn verschillende soorten zemen. Een fietsbroek voor heren met dikke zeem wordt aangeraden als je langere fietstochten wilt maken. Voor kortere tochten kun je ook een wielrenbroek voor heren gebruiken met een dunne zeem.

Welke fietsbroek heren met zeem?

De fietsbroeken zijn er in vele verschillende maten en lengtes. De lengtes zijn een beetje afhankelijk van de temperatuur als je op de fiets wilt stappen. De 3/4 fietsbroek voor heren met zeem is geschikt voor de tussenseizoenen waarbij een echte korte broek te koud is en de lange broek weer te warm, met deze maat blijven ook je knieën lekker warm.

Als de fietsbroek voor heren kort is, wordt dit ook wel een bibshort genoemd. De fietsbroek voor heren kort kun je dragen in de warmere zomerdagen en in de lente als het warm is. Je kunt een fietsbroek voor heren die kort is ook verlengen door er beenstukken aan te maken.

En als derde hebben we nog de lange heren fietsbroek met zeem die ook wel de bibtight wordt genoemd. Deze broeken draag je vooral als het echt koud is (rond het vriespunt).

Je kunt kiezen voor een bibtight met reflecterende elementen, waardoor je ook tijdens donkere dagen goed zichtbaar bent.

Fietsbroek heren met zeem: voor elk type rit

Een strakke pasvorm zorgt bij de fietsbroeken dat ze aanvoelen als een tweede huid, hierdoor zijn ze aerodynamisch en kunnen goed vocht afvoeren.

Voor heren is een fietsbroek met bretels aan te raden, zowel de fietsbroek als de zeem blijven hiermee goed op zijn plek zitten. Dames hebben over het algemeen bredere heupen waardoor de fietsbroek zonder bretels beter blijven zitten dan bij heren. Daarnaast vinden de meeste vrouwen de bretels niet fijn zitten bij de borsten.

De prijs- kwaliteit verhouding binnen de fietsbroek voor heren met zeem maakt nogal het verschil in het comfort. Naast het feit dat de broeken minder snel slijten zijn de duurdere broeken ook meer wind- en waterdicht. En iets wat erg belangrijk is bij een fietsbroek zijn de platte naden of naden die helemaal weggewerkt zijn, dit zorgt ervoor dat je minder wrijving op je lichaam hebt en het voorkomt schuurplekken.