Fastpacking: hardlopen en wandelen met een backpack

Naast de bekende termen van backpacken, hiken en trailrunnen heb je nu een nieuwe versie die vanuit Amerika is komen overwaaien. Een combinatie tussen trailrunning, trekking en backpacken. Ook wel het “huwelijk tussen trailrunning en lichtgewicht kamperen” genoemd.

Deze vorm van rondtrekken zorgt dat je in korte tijd grotere afstanden kan overbruggen en ook een extra uitdaging door de rugzak op je rug die je met trailrunning niet hebt. Dit word ook wel Ultralight packing of Cold Soaking genoemd. Je probeert met deze vorm zo min mogelijk en zo licht mogelijk materiaal mee te nemen zodat je zeker tijdens het rennen zo min mogelijk last hebt van de rugzak.

Dit fastpacking is een perfecte manier om aan je conditie te werken, door het gebruik van de lichtgewicht materialen heb je niet het gewicht van een volle rugzak op je rug zoals met backpacken, maar kan je toch meerdere dagen onderweg zijn, ’s avonds heerlijk bij je tent genieten van de natuur en de omgeving en uitrusten en de volgende dag weer heerlijk op pad. Je legt dezelfde afstand in kortere tijd af, dus kun je er ook nog een stukje aan vast plakken…..

Welke spullen neem je mee tijdens het fastpacking?

Nu moeten er keuzes worden gemaakt. Voor de mensen die ultieme backpackers zijn zoals wij is het altijd al belangrijk om alles bij je te hebben op je reis en niet al te veel gewicht mee te dragen, maar met deze vorm is dit nog veel belangrijker.

Handig om mee te nemen zijn bijvoorbeeld:

Dit zijn de belangrijkste zaken voor onderweg, je moet zo licht mogelijk reizen want zeker met rennen voel je bij elke stap het gewicht op je rug meebewegen. Ook wandelstokken zijn erg gewild onder de fastpackers.

Rugzak voor fastpacking welke maat is handig?

Voor een fastpacktrip van twee nachten wordt een 25-30 liter rugzak aangeraden, dus je kan wel begrijpen dat hierin ook de ruimte erg beperkt is. Zuinig zijn met je water voor onderweg en ook de ruimte die je hebt optimaal benutten zijn hier echte speerpunten. Ook moet je nadenken of je op koud voedsel wil gaan of toch een klein gasbrandertje mee wil nemen voor een lekkere warme maaltijd. Maar ook hier gaat het gewicht direct weer meespelen.

En dan moet er worden gepland, want een route onderweg bedenken is met fastpacking niet handig. Leg je route vast en verdiep je in het gebied dat je wilt gaan doorkruisen. Zo kan je goed voorbereid op pad en genieten van fastpacking!

Nu hopen dat we snel weer op pad kunnen om te genieten van deze vorm van ontspanning en vakantie!

Deel dit bericht

Gerelateerde producten

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment