De mini zaklamp die je echt gebruikt moet hebben: Ultrafire Cree Q5

Vandaag een blog over een van onze eerste artikelen. In 2013 zijn wij begonnen met de webwinkel CheapOutdoor. Door een aantal backpacktrips door de bergen moesten wij spullen aanschaffen en naast de reis zelf waren we een flinke smak geld kwijt voor alle artikelen die je mee moest nemen in je backpack. Omdat wij vinden dat iedereen van dit soort trips moet kunnen genieten van al dit natuurschoon bedachten wij om een webwinkel hierin te starten.

Een van onze eerste artikelen was de mini zaklamp Ultrafire Cree Q5 LED. Een artikel die wij moesten importeren wat ook weer spannend was want dat was lang geleden. Eerst kleine aantallen en later toen dit aansloeg grotere aantallen.

De lamp zelf ja die moet je eigenlijk zelf ervaren dat je verbaasd zal staan voor het bedrag wat je voor de lamp moet betalen en de kwaliteit welke je krijgt. Dit is een echt product waar CheapOutdoor voor staat. Een super prijs/kwaliteitsverhouding.

Wij hebben met de start een aantal lampjes weggegeven/verkocht om te kijken wat de reacties waren. De reacties waren erg leuk om te horen. Super fel licht welke menig zaklamp overtrof. En dat op één AA batterij.  Een van de lampjes viel van grote hoogte en de klant dacht dat zal wel einde lampje zijn maar zelfs dit was geen probleem. Onder de vloer met een loodgieter mee en die was ook helemaal blij met de lamp “Uitstekende kwaliteit, super licht”. Beetje jammer dat hij hem bij een klant onder de vloer liet liggen. Een andere klant heeft hem altijd in de auto liggen en steeds weer de reactie. Wat een fijn lampje is dat.

Zelf hebben we ze ook regelmatig in gebruik. De kinderen gebruiken ze om mee te lezen en te spelen en we hebben op een survivalavond de lampjes gebruikt voor een tocht door de polder. Ook hierbij weer de reactie over het felle licht en de kwaliteit van het materiaal.

Met zijn net geen 10 cm is het een zaklamp welke je makkelijk in je broekzak mee kan nemen. Ook het gewicht van 100 gram is natuurlijk erg fijn. De Cree Q5 LED is met zijn 400 lumen erg fel en geeft een mooi helder wit licht. De zaklamp is voorzien van 3 standen. Hoog, laag en stroboscoop. Dit zal je niet veel gebruiken maar voor de prijs is het leuk dat het erop zit. Door de knop zacht in te drukken wissel je tussen deze modi, door hard te drukken gaat de lamp aan en uit. Aan de voorzijde is de lamp nog voorzien van een zoomgedeelte waardoor je de lichtbundel wijd of smal kan zetten. De clip welke aan de zijkant zit is handig om hem aan je broekriem of tas vast te zetten. Kortom dit is voor weinig geld een toplampje. Bij ons liggen er meerdere door het huis en worden ze regelmatig gebruikt  tijdens buitenuitstapjes in het donker.

Let bij dit lampje goed op dat inmiddels er meerdere types in omloop zijn. Toen wij in 2013 begonnen waren we de eerste op de markt maar inmiddels zijn er vele mensen die ze verkopen waarbij soms ook voor zeer lage prijzen. De echte zwarte zaklampjes zijn voorzien van aan de ene zijde het Cree logo en de andere zijde het Ultrafire logo. De verpakking is meestal een wit dun kartonnen doosje welke strak om het lampje zit. Maar dit doet zeker niet af aan de kwaliteit van het lampje wat in de verpakking zit!

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment