Wandelweer voor jou of niet?

Wat nou winter? Zeg nou zelf, deze winter is nou niet echt om over naar huis te schrijven. De één zal er blij mee zijn omdat hij de voorkeur heeft voor warmte, de ander mist de sneeuw en kou. Wat in ieder geval kan in al dan niet winterse omstandigheden is wandelen. Met stok. En die vind je natuurlijk bij ons ;)

En als je naar buiten kijkt en denkt: wandelen? Vandaag even niet…dan is het misschien toch een idee om na te denken over een set wandelstokken!

Elk jaar merken wij weer dat wandelstokken gewild zijn. Ze geven net dat beetje steun extra bij je wandeltocht wat je soms echt even nodig hebt. Daarbij krijg je er een actievere houding van. Een wandelstok is dus heel zo gek nog niet. Dat is ook de reden dat we ons assortiment hiervan hebben uitgebreid met wel 6 nieuwe modellen van het merk Husky.

Waarom zijn er eigenlijk zoveel verschillende wandelstokken? Heel simpel, er zijn ook zoveel verschillende type wandelaars met ieder zijn eigen wensen, voorkeuren en budget.

Hoe vind je de stok die bij jou past? Door te kijken wat jij handig vindt in het gebruik, wat je prettig vindt om vast te houden, hoe zwaar je de stok wilt hebben en waar je (doorgaans) gaat wandelen. Allereerst is het belangrijk om te kijken welke lengte bij jou past, want je wilt je lichaam ontlasten en niet extra belasten (bij een te korte stok krijg je last van je rug, bij een te lange stok worden je schouders verkeerd belast). Ben je van plan om in de bergen te wandelen, dan is het belangrijk dat de stokken in lengte versteld kunnen worden, want bij het stijgen heb je kortere stokken nodig dan wanneer je een daling in zet.

Verstelbare wandelstokken dus. Fabrikanten hebben verschillende manieren ontwikkeld waardoor hun wandelstokken verstelbaar zijn. Twist lock (draaien), flip lock etc, Het is aan jou om te bepalen wat jij fijn vindt en welk systeem werkt voor jou. Wat veel mensen vergeten is dat je knieen altijd veel te verdragen hebben bij het steigen en dalen, daar kan een wandelstok je goed bij helpen om een deel van de klappen op te vangen.

En nee dit is echt niet alleen voor oudere mensen hebben wij door de jaren heen wel ondekt, ook veel jonge mensen willen nadat ze het hebben geprobeerd niet meer zonder.

Kijk hier verder voor ons complete assortiment wandelstokken.

Deel dit bericht

Gerelateerde producten

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment