Onze tocht richting de Noordpoolcirkel – Deel 1

Eindelijk was het zover, wij waren aan de beurt om op vakantie te gaan. Nog veel dingen waren tot op het laatste moment onzeker vanwege alle regelgeving rondom corona, maar wij hadden de beslissing gemaakt. Wij gaan naar Scandinavië dit jaar!

Op vrijdag de auto’s opgehaald en thuis helemaal klaar gemaakt. Dit jaar gingen we met twee auto’s en dus met een iets grotere club dan voorgaande jaren. Alle daktenten (4 stuks in totaal) uitgeklapt voor de deur en alle slaapzakken en beddengoed erin zodat we direct overal gebruik van konden maken. Dat was een bekijks van alle buren en mensen die de straat in en uit kwamen rijden. We hebben zelfs mensen gehad die even een foto kwamen maken van de twee Landrover Defenders die in de straat stonden. Over elven was alles klaar en konden we ons bed op gaan zoeken om nog een laatste nachtje in je eigen bed te slapen. Want de volgende dag zouden we vroeg vertrekken.

Heerlijk vroeg eruit om een lange dag te maken om direct in Zweden uit te komen. Dit jaar hadden we gekozen om een ferry te nemen van Duitsland naar Denemarken en dan direct door te rijden naar de brug richting Zweden. Alles verliep voorspoedig, even moeten wachten bij de boot, maar als dat alles was. En door richting Zweden. Begin van de avond waren we in Zweden en direct de eerste nacht wildkamperen. Snel opbouwen en eten want er kwam een flinke regenwolk aan en dat was maar goed ook. Heerlijk geslapen in de daktenten, iedereen was er klaar voor om drie weken op pad te gaan.

Op naar boven, richting de Noordpool, de dagen erna zijn we heerlijk onderweg geweest. Genoten van alle uitzichten en de verschillende plekken waar we langs kwamen. Mooie kastelen bezocht. Gave locaties als wildkampeerplek gehad (terrein van een oude zaagmolen) waar we twee slangen tegen kwamen en ’s ochtends heerlijk genoten van het uitzicht op het naastliggende meer.

Vuurtje

Dit jaar niet al te veel spullen mee om uit te testen, eigenlijk alleen de wandelbroeken van Husky die zich helemaal goed hebben doorstaan gedurende de drie weken. Echte aanrader de Husky Keiry. En natuurlijk onze Stormkit bags van Highlander die al jaren meegaan en de schoenen van Garmont (Dragontail en Pinnacle), maar daar hebben we al eens over verteld hoe blij we daarmee zijn. En ook dit jaar hebben deze producten ons weer goed bijgestaan.

Rondje poolcirkel

LandRoverSpot

Deel dit bericht

Gerelateerde producten

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment