Hoe gaaf is dit: “Lifestraw weer terug in het assortiment”

Eigenlijk al vanaf het begin van het bestaan van CheapOutdoor leveren wij de waterfilters van Lifestraw. Zeker ook met in het achterhoofd dat je bij elke aankoop een kind voor een jaar helpt aan schoon drinkwater.

Nu was vorig jaar bij de start van de coronacrisis onze leverancier uit Denemarken gestopt met het leveren van de Lifestraw’s en zelf importeren was ook niet echt een optie, dus hadden wij besloten om de Lifestraw langzaam uit het assortiment te laten verdwijnen. Tot een paar weken terug wij bij een andere leverancier van ons het complete assortiment van Lifestraw online zagen komen, toen was de knop direct weer om terug.

Het merk Lifestraw bestaat al vanaf 1994 waar Vestegaard begon met de wereldwijde oorlog tegen ziekten, vooral bij kwetsbare bevolkingsgroepen. In 1994 zijn zij begonnen met het maken van een eenvoudig gaasfilter om Guinea-wormen uit het drinkwater te verwijderen. In 1999 wordt dit uitgebreid naar plastic buizen waarmee ook de larve van deze Guinea-worm eruit wordt geperst en de ziekte voorkomen kan worden. Dit alles leidt in 2005 tot de bekroonde draagbare Lifestraw personal waterfilter dat vuil water omzet naar schoon drinkwater.

Dit wordt in 2008 uitgebreid met de Lifestraw Family die in ontwikkelingslanden wordt neergezet om deze mensen van schoon water te kunnen voorzien. Door de jaren daarna wordt het programma alleen maar groter en kunnen steeds meer mensen gebruik maken van gezond drinkwater.

Vestergaard en Lifestraw staan voor humanitair ondernemerschap waarbij goed doen ook goed zaken doen is. Zij produceren baanbrekende producten en oplossingen voor kansarme mensen.

En ja daar willen wij als bedrijf ook deel van uitmaken. Voor elk Lifestraw product dat bij ons wordt verkocht wordt een kind een schooljaar lang van gezond drinkwater voorzien.

Op dit moment  hebben wij de Lifestraw Flex, Universal en de 1 liter drinkfles op voorraad genomen en in de toekomst zullen we dat weer gaan uitbreiden. Wij hopen dat mensen weer snel op vakantie kunnen om deze flessen ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken waar ze voor bedoeld zijn.

Kijk hier snel verder voor ons nieuwe Lifestraw assortiment.

En ook nog een leuk nieuwtje van afgelopen week is dat we nu ook te vinden zijn op outdoorwinkels.nl.

Deel dit bericht

Gerelateerde producten

Prijs € 41,28
Lifestraw

LifeStraw waterfilter Universal adapter...

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment