Wollen kleding ouderwets of ook prima voor ons als Outdoor mensen?

Als je via een leverancier te horen krijgt dat er een nieuw merk aan zit te komen met wollen kleding gaat als eerste door je hoofd “Wol das toch voor oudere mensen….”. Totdat je te horen krijgt hoe het merk heet en waar het vandaan komt. Ivanhoe of Sweden. Ja dan gaat ons hartje toch een beetje sneller kloppen want Scandinavië en Schotland daar hebben wij toch wel een zwak voor.

Dus snel even een eerste blik werpen op de kleding en ja dan zitten er artikelen tussen waarvan wij denken dat dat niet binnen onze doelgroep past maar toch ook wel een groot aantal artikelen die prima bij onze doelgroep past. En na nog verder gekeken te hebben leveren ze ook merinowol en daar hebben we afgelopen zomer mee geëxperimenteerd. Eerst een bamboeshirt geprobeerd maar deze had na een dag toch wel een geur dat je dacht die moet eerst in de was. Het merinoshirt had na meerdere dagen dragen nog helemaal geen geurtjes en voldeed prima aan onze verwachtingen.

En ja als je dan ook nog bij de herenkleding iemand ziet staan met een geweer of bij een wilde rivier ja dat zijn de artikelen die wij willen verkopen.

Ivanhoe of Sweden

Dus op pad naar om eerst even een paar samples te zien. Ja dat is iets wat bij ons past. Een beetje van de gebaande weg af maar toch wel echt voor outdoor mensen zoals wij. De kwaliteit en de afwerking van alle producten liggen zeer hoog maar dat mag je ook wel verwachten als je de prijzen ziet.

De artikelen die wij hebben uitgezocht zijn een windbreaker voor heren en één voor dames en een mooi vest voor heren met een capuchon in twee kleuren. Ivanhoe heeft al jaren ervaring met het verwerken van wol en zij doen dat ook erg goed als je de truien in je handen hebt.

Het mooie aan wol is dat het een levend materiaal is dat zich aanpast aan jouw lichaamstemperatuur. Als het warm is zorgt de wol dat de lichaamstemperatuur en vocht worden afgevoerd en bij koud houden de miljoenen microscopische lucht pockets de warmte goed vast.

Het onderhoud van deze kleding is ook erg gemakkelijk. Om het lang goed te houden kan je hem beter te luchten hangen en minder wassen dan een gewone trui. Kijk voor het wasvoorschrift in de trui of vest maar de meeste artikelen kunnen worden gewassen met het wolprogramma op 30°C. En ja ook dat is weer beter voor het milieu.

Wij hopen dat veel mensen deze kleding net zo kunnen waarderen als wij en hopen dit merk nog lang te kunnen voeren en uit te kunnen breiden aan ons assortiment.

Kijk hier voor de artikelen die direct leverbaar zijn uit voorraad.

Ivanhoe of Sweden 2

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment