Winchester by Gerber! Nieuw in het assortiment.

Wereldwijd is dit een bekende Amerikaanse legende sinds 1866. Het merk is reeds meer dan 150 jaar actief. Ik had het wel eerder gezien bij een van onze leveranciers maar nooit eerder iets van besteld. Tot bij de laatste bestelling. Een aantal messen en multitools uitgezocht om ons assortiment mee uit te breiden.

De Winchester messen vallen onder het reeds bij ons bekende merk Gerber waar Fiskars (ook bekend bij ons) eigenaar van is. Dus als je deze twee grote merken bij elkaar optelt en je ziet dat zij eigenaar zijn van Winchester dan verwacht je er veel van.

Om meteen maar een aantal producten te kunnen bekijken hebben we zowel een klassieke stijl mes, EDC (Every Day Carry) zakmes en een multitool aangeschaft.

Toen de eerste Winchesters binnen kwamen viel mijn oog direct op specifieke Gerber/Fiskars nummeringen op de achterzijde. De verpakking is net iets minder dan de gelikte verpakkingen van Gerber maar ja dat zie je ook direct terug in de prijs.

De eerste die ik had was de Barrens, een fixed blade mes van 7Cr17Mov staal, deze staalsoort is echt super voor de survivalmessen en ook niet heel erg duur waardoor je een mooi kwalitatief goed mes krijgt. Het is geen groot mes maar voor survival of bushcraft activiteiten een prima maat. Handig met een foudraal om hem gemakkelijk bij je te kunnen dragen.

Toen de multitool, de Winframe. Tja de verpakking daar kunnen we het nog wel eens over hebben. Zeker omdat het soms lastig is om het netjes open te krijgen en sommige mensen rukken de verpakking open en kijken dan pas naar het artikel….o das toch niet wat ik zocht en dan zitten wij als webwinkel soms met een probleem…want ja wat doe je dan….een “Gamma tweede keer ingepakt plastic doosje” (wie kent het niet) is toch niet zo leuk voor je klant…maar afschrijven is ook zonde van de mooie producten en kan ook goed in de papieren gaan lopen. Daar werd ik dus niet zo vrolijk van. Maar uiteindelijk gaat het om het artikel. De kwaliteit ligt een stuk lager dan bij Gerber voor deze multitool, maar ja of je nu een ruime 40 euro moet aftikken of dat je 100 euro moet aftikken ergens moet er verschil tussen zitten want echt geloof mij maar dat zit er zeker en niet alleen in de naam.

De afwerking van de tool is allemaal wat gemakkelijker en minder mooi dan bij een Gerber tool. Maar de tool doet zijn werk zeker goed en daarvoor is hij gemaakt. Want als er iets aan de hand is en jij komt met je Winchester tevoorschijn om het probleem op te lossen of met je Gerber multitool zal het iedereen een worst zijn als het probleem maar opgelost wordt en dat gaat deze Winchester Winframe zeker voor je doen.

En als laatste hebben we nog de EDC Iron Sight gekocht. Een extra dun zakmes voor elke dag. Ik vind het een mooi mes om te zien en gemakkelijk mes in het gebruik alleen aan de forse kant en erg smal. Dat is uiteindelijk natuurlijk smaak. Dus we zullen hem in het assortiment opnemen!

Kijk hier snel verder voor alle Winchester artikelen.

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment