Wandelen in corona tijd

Afgelopen weekend zijn wij met de kinderen een rondje gaan fietsen en ondertussen een paar geocaches pakken in en rond Woerden. En ja het viel echt op, de plekken waar wij vaak te vinden zijn, de open grasvelden met wandelpaden, de mooie wandelgebieden, parken en zelfs op veel fietspaden overal kwam je ze tegen: “wandelaars”.

Het viel echt op, heel veel mensen zijn aan het wandelen geslagen, een stuk het weiland in tussen Woerden en Kamerik zag je voorheen bijna nooit iemand lopen en nu was het gewoon bijna een colonne aan mensen die je het weiland in zag lopen.

Ook viel ons als echte outdoor mensen natuurlijk op het type schoeisel die mensen aan hadden om eropuit te trekken. Veel sportschoenen, wit is een aantrekkelijke kleur, maar niet voor een outdoor wandeling…..en de normale schoenen. Maar gelukkig zagen we ook veel mensen die wel goed voorbereid op pad zijn gegaan met de wandelschoenen.

Bij ons thuis hebben we ook regelmatig deze discussies met onze kinderen, dan gaan we op zoek naar een gebied waar we nog nooit geweest zijn om heerlijk te gaan genieten van de natuur en natuurlijk elkaar. “Trek je wandelschoenen aan en we gaan over een half uurtje weg” is dan wat ik roep in huis. En dan kom je op locatie aan en dan heeft je oudste dochter wel “oude” schoenen aangetrokken, maar ja een groot stuk bagger wat iets dieper was dan ze gedacht had maakte de beige schoenen direct bijna zwart. En een paar weken later langs de Eem hadden we met een ander stel schoenen van haar dat ze na een uurtje lopen natte voeten kreeg…..Tja papa had nog zo gezegd doe je wandelschoenen aan.

Ok, ik begrijp het, wandelschoenen zijn niet de meest trendy schoenen om mee rond te lopen, maar als je echt op pad gaat om te genieten van de natuur moet je gewoon kunnen wandelen zonder bang te moeten zijn voor natte voeten. Koude voeten voorkom je door eventueel een extra paar sokken aan te doen of een goed set wandelsokken. En natte voeten voorkom je door een wandelschoen aan te doen die hiervoor gemaakt is. (Meestal met het veelgebruikte Goretex of GTX membraan).

Wij zelf gebruiken meestal voor onze wandeltochten een hogere wandelschoen omdat wij regelmatig tot aan de enkels in de bagger staan wat je met een lage schoen echt niet wilt…..lekker die bagger die in je schoenen loopt en je weet dat je nog 5 km terug moet lopen naar de auto…..nee, doe ons maar een hoge wandelschoen voor deze tochten.

Voor de wandelingen op de “normale” verharde paden gaan prima af met een lage wandelschoen, die wij natuurlijk ook bijna dagelijks aan hebben.

Als je ze nog niet hebt, koop een setje wandelschoenen en trek er heerlijk op uit de natuur in!

BaggerWelke schoenen

Deel dit bericht

Gerelateerde producten

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment