Vakantie door negen verschillende landen in Europa

Dit jaar was de vakantie anders dan anders. De planning was Schotland, maar met al die coronaperikelen vonden we het niet gemakkelijk om daar naartoe te gaan. Als het naar code oranje zou gaan of zelfs rood zit je toch op een soort “eiland”. Dat vonden we niet echt een goed plan. Dus toch maar naar het “vaste” land gegaan. Omdat we ook graag geocachen wilden we zoveel mogelijk landen meepakken om een paar caches te doen in die landen.

We zijn begonnen over de snelweg naar België, daar ’s avonds een camping opgezocht want het wildkamperen is in de meeste landen niet toegestaan. Daarna Luxemburg door om een cache te scoren en verder naar Frankrijk, via Zwitserland naar Liechtenstein om ook daar een cache te kunnen pakken. Een mooie burcht bezocht waar je midden in het hoogseizoen bijna niemand tegen kwam, maar wel heerlijk kon wandelen. Daarna verder Oostenrijk in, diverse ritten de bergen in door mooie passen.

Daarna toch nog een stukje verder naar beneden Italië opgezocht en omdat we toen toch “in de buurt” waren Venetië bezocht. Daar heerlijk gewandeld en alle bezienswaardigheden bekeken. Op het Sint Marco plein was het zo stil dat je naar de overkant kon kijken. Anders waren we er waarschijnlijk nooit gekomen want wij zijn niet zo van de mensenmassa’s. Geef ons maar een heerlijk stuk natuur waar we lekker kunnen wandelen en rondtrekken. Na Venetië verder getrokken naar Slovenië en daar prachtige natuur gezien.

Daarna weer Oostenrijk opgezocht en bij vrienden op de camping gestaan, de Grossglockner doorgereden en richting Friedrichshafen waar de oudste van de jongens het Zeppelin museum wilde bezoeken. Daar de mondkapjes op gehad en dan is 400 man in een museum toch wel een hoop mensen met het corona gedoe. Maar het was wel goed geregeld met alle looproutes dus voelde veilig zat. Daarna terug via Duitsland wat toch maar weer snelweg werd omdat we het anders niet gingen halen. Maar weer heerlijk genoten van de familie en de omgeving en van de tocht met de Land Rover. Hopelijk volgend jaar dan maar naar Schotland. Iets om naar uit te kijken!

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment