Flinke uitbreiding in de Husky slaapzakken

Het seizoen voor de slaapzakken gaat nu beginnen dus wij hebben gedacht ons assortiment slaapzakken eens flink uit te breiden. We hebben slaapzakken in diverse vormen, maten en kleuren. Ook voor de verschillende comforttemperaturen hebben wij voor ieder wat wils.

Wij zijn zelf zeer te spreken over de prijs-kwaliteits verhouding van de Husky slaapzakken en hebben daarom ervoor gekozen bij dit merk een ruimer assortiment af te nemen.

Zelf maak ik al jaren gebruik (vanaf mijn 16e) van een Ajungilak slaapzak, een Noors merk welke destijds kwaliteitsslaapzakken leverde. Ik moest op kamp en had geen slaapzak, had zelf al een inkomentje uit een krantenwijk en kwam natuurlijk zoals bij de meeste jongeren op het laatste moment nog op het idee een nieuwe slaapzak nodig te hebben. Alle “goedkopere” slaapzakken waren uitverkocht of op dat moment niet leverbaar. Internet was toen nog niet de volgende dag leveren……dus naar de lokale buitensport zaak en daar maar een slaapzak kopen. En ja ik hou altijd van goeie kwaliteit en dan maar iets meer betalen (volgens mij toen tussen de 300 en 400 gulden). Een slaapzak die tot ergens rond de -25 graden kan en niet al te groot opgerold is waren de punten waar ik mijn slaapzak op uitzocht. En daar was mijn grijze met oranje binnenkant slaapzak. Eigenlijk natuurlijk te warm voor in de zomer maar dan gebruik ik hem vaak opengeritst als deken. En nu na een jaar of 20 is het nog steeds een top slaapzak.

Dit idee hebben wij ook bij de slaapzakken van Husky. Je koopt een mooie slaapzak waar je heel wat jaartjes mee kan doen. Iets minder voor de handel want je komt niet om de 2 jaar terug voor een nieuwe, maar wel goed voor je portemonnee. En natuurlijk is een slaapzak waar je jaren mee kan doen ook een onderdeel van je uitrusting waar je goed op kan vertrouwen!

We hadden al de Magic mummyslaapzak voor kinderen welke uniek is door de dubbele maat waar je de slaapzak in kan gebruiken (150 cm tot 180 cm), hiermee kan je door een verlengstuk aan te sluiten de slaapzak verlengen. Je kind kan hierin dus groeien. Deze slaapzakken zijn te gebruiken totdat je kind de  160 cm heeft bereikt. Binnen de kinderslaapzakken hebben we ook nog de Milen en de Merlot een dekenslaapzak en een mummyslaapzak.

De Gala en de Guty, enveloppe slaapzakken want niet iedereen is blij met een mummyslaapzak. Mooie gewatteerde slaapzakken die als een dekbed slapen. De Prime, Ruby en Proud de toprange van Husky die ook tijdens en extreme expeditie goed te gebruiken zijn. Dit merk je ook wel terug in de prijs, maar dan heb je ook wel echt een mooie kwaliteitsrugzak waar je geen kou in gaat lijden. Ook de Apollo die speciaal voor dames is ontworpen is een mooie kwaliteitsslaapzak.

Ook de compactere slaapzakken voor een trektocht hadden we reeds opgenomen in het assortiment zoals de Micro, Musset en de Mini. Voor als je de rand opzoekt van comfortabel slapen maar lichtgewicht reizen toch ook heel belangrijk vindt.

Een aantal maanden geleden hebben we deze reeks aangevuld met de Anapurna, een van onze best verkochte slaapzakken van Husky. De donsveerkwaliteit van deze slaapzakken maakt dat ze heerlijk slapen ook bij de lagere temperaturen. De korte ritssluiting bij deze slaapzak zorgt ervoor dat je nog minder last hebt van warmteverlies. Bij deze aanvulling kwam ook de Enjoy Long voor extra lengte (205 cm is de maximaal aanbevolen lengte), de Down Dopy en de Drape. Ook weer slaapzakken met een comfort temperatuur van ronde de -20 graden. Hiermee slaap je zelfs in de winter heerlijk comfortabel.

Maar nu gaat de zomer aanbreken en willen mensen graag een slaapzak die niet al te warm is. Dus daar zijn we naar op zoek gegaan. We hadden hiervoor vooral slaapzakken die dik onder het vriespunt nog lekker slapen. En mijn ervaring met de Ajungilak slaapzak is dat dit ook prima kan. Maar dat is ieder voor zich.

We hebben de slaapzakken aangevuld met een comforttemperatuur op hoog rond het vriespunt. Slaapzakken die je niet alleen gedurende de zomer kunt gebruiken maar ook in de koudere periodes. Of wat dacht je van een logee die je thuis krijgt. Die wil je ook een lekker warm plekje aan kunnen bieden in de winter. Dit zijn echt goeie kwaliteit slaapzakken die heel wat jaartjes mee kunnen gaan. Mits dat je er goed mee omgaat. De aanvullingen zijn de Magnum, Mini Blauw, Monti, Maestro, Montello en de Husky. Die laatste naam heb ik niet helemaal begrepen, maar Husky levert echt een slaapzak die Husky heet.

Van deze slaapzakken ga je geen spijt krijgen. Je moet alleen goed kijken waar je de slaapzak voor wilt gebruiken. Als je met een backpack op stap gaat kan je beter een Mini meenemen dan een Monti, maar de temperatuur van een Mini is natuurlijk anders dan een Monti.

Kijk hier snel verder welke slaapzak goed bij jou past!

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment