Duo test: Nature Hike Outdoors Ultra Light Slaapzak

We hadden de slaapzak reeds eerder meegenomen tijdens een weekendje weg om een van de kinderen in de slaapzak te laten slapen. Dit was in een huisje dus daar liggen de temperaturen een stukje hoger. Maar dit was prima bevallen.

De rechthoekige vorm van de slaapzak is handig voor als je niet van de tegenwoordig bijna standaard mummy slaapzakken houd. De buitenzijde is gemaakt van Nylon wat zeker met de kinderen handig is om hem eventueel schoon te kunnen maken. Van binnen is hij gevoerd met synthetisch katoen, wat het lekker aan doet voelen aan je huid. Voor de kinderen was het een super slaapzak, voor ons weinig ruimte in de auto wat ook erg fijn is. Nu op naar de ultieme test.

Iedereen kent het wel je gaat op een backpacktrip en wilt zo min mogelijk meenemen. Overal wordt naar gekeken, ga ik voor comfort en neem ik die mat mee of neem ik genoegen met iets minder en neem ik die lichtere mat mee. Deze keer ging de 680 gram slaapzak van Nature Hike mee. Lekker compact op te rollen en neemt dus ook weinig ruimte in in je tas. Na een paar dagen in de bergen te hebben geslapen was de ultieme test daar. We gingen overnachten op een hoogte tussen de 700-800 meter. Op de slaapzak staat genoemd 9 graden tot comfortabel bij 15 graden. En als je dan weet dat in September op die hoogte wel het vriespunt bereikt kan worden werd het nog even spannend. Tenten opgezet en slaapzak uitgerold. Thermometer bij het hoofd om ’s ochtends of ’s nachts te kunnen kijken hoe koud het is. En slapen maar. De slaapzak heeft zich prima gehouden die nacht. Wel moet je rekening houden dat zoals de meeste hikers ook wij met onze broek en trui in de slaapzak zijn gedoken omdat je moe bent van de tocht en weinig zin hebt om ook nog een pyjama mee te nemen op een tocht als deze.

’s Ochtends vroeg stoot mijn maat mij aan en zegt kijk. Ik kijk op de thermometer en 3 graden boven 0. En prima geslapen. Ofwel de slaapzak is prima te gebruiken voor tijdens een hiking/backpacktrip. Tot aan 0 graden met je kleren aan is prima te doen. Daaronder zou ik een dikkere slaapzak meenemen maar ja dan ga je ook meteen over de kilo heen qua gewicht. Maar de Nature Hike Outdoors Ultra Light Slaapzak is een prima slaapzak en zeker met zijn prijs/gewicht en kwaliteitsverhouding een top slaapzak! Hij wordt geleverd met compressiezak en hiermee kan je hem tot een mooi klein rolletje opbergen.

Let erop dat als je een slaapzak wilt wassen je vloeibare wasmiddel neemt en op een zeer lage temperatuur wast (op het handwasprogramma). Geen waspoeder of wasverzachter gebruiken, dit tast de vulling aan. Na het wassen niet in de droger maar gewoon over bijvoorbeeld twee stoelen hangen om aan de lucht te laten drogen.

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment