Nieuw topmerk in de winkel: Sir Joseph

Deze kwam tussendoor en ondanks de corona perikelen van het niet op reis mogen wilden we dit merk niet laten schieten. Een donzen slaapzak is toch wel echt top of the bill als je een nieuwe slaapzak nodig hebt, zeker ook het lage gewicht spreekt ons als backpacker erg aan.

Sir Joseph is ontstaan bij Josef Rakoncaj in de Himalaya in 1977. Hij heeft alles van zijn ervaring met expedities in de huidige artikelen gestopt. Eerst maakte hij alles voor zichzelf, toen voor vrienden en zo is het huidige bedrijf uitgegroeid tot wat er nu staat.

Omdat ik wekelijks met mijn dochter ga klimmen en natuurlijk de kwaliteit van de materialen sprak dit merk ons weer aan om op te nemen in ons assortiment. De prijs ligt vaak wel iets hoger dan de andere slaapzakken, maar een donzen slaapzak is ook wel een echt verschil met andere gebruikte materialen.

Sir Joseph heeft naast de door ons verkochte slaapzakken nog veel meer slaapzakken en diverse kleding voor als je hoog de bergen in gaat, maar nu met alle maatregelen hebben we dat maar niet gedaan.

Het bedrijf Sir Joseph is één van de toonaangevende bedrijven in de productie van dons speciaal voor het expeditie segment. Ook grappig om te weten is dat de naam is ontstaan in een eettent onder aan de Himalaya, waar een plaatselijke kok altijd een handgeschreven papiertje bij elk bord legde met de naam erop voor wie het bord bestemd was: Sir Peter, Sir Jire, Sir Joseph etc.

Voor in de winkel hebben we deze keer gekozen voor een uitbreiding van onze bivi’s. Sir Joseph levert een zeer compacte bivizak waar je lekker droog in kan slapen. En daarnaast natuurlijk de lichtste slaapzak uit de reeks van maar 320 gram, als je dat vast hebt wil je niks anders meer. Of de Double Attack II die je in de zomer samen met je partner kan delen door er twee slaapzaken van te maken en in de winter als één slaapzak kan gebruiken om alle kou buiten te houden.

Echt hele coole spulletjes voor de echte fans van topkwaliteit en lichtgewicht spullen. Nu hopen dat we snel weer op pad kunnen!

Deel dit bericht

Gerelateerde producten

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment