De Highlander Cargo na een jaar gebruik

De tas is gemaakt van XTP 600D polyester een aan de binnenzijde voorzien van PVC coating. De buitenzijde is erg robuust en sterk en kan goed tegen al het materiaal welke je meesleept. Daarnaast is het erg fijn dat de binnenzijde is voorzien van een PVC coating. Wij hebben al een keer het pofzakje (voor niet klimmers is dat het zakje wat je bij klimmers aan de achterzijde ziet hangen met magnesium erin) open laten staan en als je dan je schoenen in je tas legt gaat het niet goed en is je halve tas wit. Dan komt de PVC coating zeer van pas. Hiermee kan je makkelijk de tas even met een vochtige doek van binnen afnemen. Ook is het fijn dat niet alle luchtjes in je tas trekken. Want ja als je je sportkleding en klimschoenen na een aantal keer 17 meter hoog te hebben aangetikt weer terug in je tas legt kan het zijn dat dit een behoorlijk geurtje met zich mee brengt.

De 30 liter is voor ons prima. Mijn schoenen en die van mijn dochter erin. Beide klimgordels, pofzakjes en extra magnesium voor hervullen. Daarnaast aan de voorzijde een extra vak voor alle zekermaterialen, 3 karabiners, een achtje, GriGri en ATC. En natuurlijk niet te vergeten een snack voor na het klimmen voor een beetje energie. Dit zijn de spullen die standaard in de tas zitten en alleen met het klimmen eruit gaan. Daarnaast wordt het hoofdvak aangevuld met eventuele slippers, sportkleding etc. Net afhankelijk hoe warm het is in de klimhal/buiten.

Zowel het hoofdvak als zijvak is via een zeer stevige rits bereikbaar. Dit is echt een tas die gemaakt is om lekker mee te sporten.

De schouderband is erg lekker om mee naar de klimhal te lopen en om de tas snel even op te pakken zijn de beide handgrepen welke door middel van klitteband aan elkaar te zetten zijn ook erg handig.

De tas is waterafstotend maar dat hebben wij eigenlijk niet nodig omdat we met de auto naar de klimhal gaan. Dit is te ver om even te fietsen.

Kortom na een jaar nog steeds erg blij mee en op eigen materiaal ben ik niet heel zuinig en zeker onderhoud is er bij mij niet heel veel bij. Dus daarmee begrijp je wel dat hij zeer goed gebruikt wordt.

Spullen erin en gaan!

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment