Garmont en Flextail en Naturehike in actie in Noorwegen

Daar gingen wij dan, bepakt en bezakt, onze auto volgeladen richting Twente. Aldaar zouden wij onze gehuurde LandRover Defender 130 met daktent en zijtent ophalen. De komende twee weken op avontuur richting Scandinavië! Wat keken wij er naar uit en wat is het jammer dat het al weer afgelopen is!

Met ons mee gingen de Garmont Pinnacle GTX® en de Garmont Dragontail LT WMS, de Flextail Gear camping lantaarn Helio en een Nature Hike dekenmodel slaapzak Outdoors Ultra Light. Onze reis was een uitgelezen kans om enkele van onze producten zelf uit te testen.

Nu, enkele weken na onze reis, is het tijd om te vertellen hoe de producten ons zijn bevallen.

De Garmont Pinnacle GTX® - vanaf 2012 had ik mijn eerste paar wandelschoenen de La Sportiva Karakorum Evo GTX. Dit waren echt fijne wandelschoenen waar ik echt bijna elk weekend wel op liep. Maar na een nieuwe zool halverwege te hebben vervangen door de slijtage had ik de schoen even na laten kijken bij de schoenmaker en daar was aan de binnenzijde een klein gaatje ontstaan. Dat idee had ik al want echt waterdicht waren ze ook niet meer. Een keer behandeld dat was wel beter maar na twee keer door water was het toch niet helemaal droog meer. Dus tijd voor nieuwe en ja dan is een nieuw merk in je webwinkel toch meteen de mogelijkheid om een mooie wandelschoen uit te zoeken. Dit werd de Garmont Pinnacle GTX®, misschien een iets te stevige schoen, maar ik ben er blij mee. Natuurlijk voordat we weggingen goed ingelopen om blaren en ander gedoe te voorkomen. Maar ja in Noorwegen was het dit jaar toch wel zo warm dat ik ze jammer genoeg maar een paar keer heb aangehad. Maar de keer dat we een toch richting een waterval gingen doen waren ze uitermate welkom. Het eerste stuk door het bos ging prima en toen kwam het stuk dat we moesten gaan stijgen en dan ben je echt blij met een stevige wandelschoen. Lekker strak om de enkels en gaan! Heerlijk over de keien gehopt en even gezeten bij de waterval. Hier komen deze schoenen echt tot zijn recht.

Garmont Pinnacle GTX Blog

De Garmont Dragontail LT WMS – een super fijne schoen. Instappen en weg lopen. De schoenen waren niet echt ingelopen, maar om eerlijk te zijn, dat was voor mij niet nodig. Het was instappen en lopen. Geen moment pijn in mijn voeten gehad (en ik heb erg gevoelige voeten), waarschijnlijk komt dit ook door het goede voetbed. De schoenen zitten erg comfortabel en door de ver doorlopende veters zijn ze precies op je voet af te stellen, zoals jij ze lekker vindt dragen. De zool is voorzien van een goed profiel waardoor wandelen op verschillende ondergronden met recht goed te doen is! Grindpaden, zandpaden, bospaadjes, natte keien, ik heb er alles mee gehad en de schoen gleed geen enkele keer uit. Hoewel deze schoen niet met Goretex is behandeld, blijft deze tot een zeker punt echt nog wel waterdicht, een beekje oversteken vol in het water zou ik er echter niet mee aandurven, tenzij de keien goed boven het water uitsteken natuurlijk, want grip, dat heb je wel met deze schoenen. Ja, ik ben super tevreden met deze schoenen. Ze zitten en lopen lekker.

De Flextail Gear camping lantaarn Helio – wat een compact lampje! Na wat gepruts om uit te vinden hoe je hem open krijgt om op te laden, de sluiting zit goed strak, is het lampje na ruim 2 weken in de avond gebruikt te hebben om te lezen en bij te schijnen als de kinderen zich om moesten kleden nog steeds niet leeg. Wij hebben de lamp nog niet op hoeven laden. De lichtbundel is ruim voldoende om bij te schijnen en om niet geheel in het donker te zitten. En dat voor zo’n klein vierkant dingetje. Ideaal.

De Nature Hike dekenmodel slaapzak werd door één van onze kinderen gebruikt. Omdat het zo warm was, heeft ze er niet heel veel in gelegen. Het grote voordeel van de slaapzak is dat er geen ronding voor het hoofd aanwezig is. Daarnaast is hij helemaal open te ritsen en daardoor makkelijk te gebruiken als deken. Voor ons woelige kind erg handig, zodat we haar af en toe toch weer onder de slaapzak konden krijgen wanneer het ’s nachts wat kouder werd. Wij zijn van mening dat de slaapzak voldoende warm is voor een reguliere campingtrip van voor- tot najaar, eventueel met een liner. De stof aan de buiten en binnenzijde is comfortabel. Je merkt wel dat het polycotton is, maar dat is voor ons geen probleem. Al met al een prima slaapzak!

Noorwegen met de LandRover 130

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment