De Aquabot twee jaar in het assortiment. Tijd voor een test!

Al een tijdje gebruik ik zo nu en dan de Aquabot waterfles met en spray- en nevelfunctie van 1 liter inhoud. Met de maataanduiding is het meteen duidelijk hoeveel water je hebt gedronken. Erg handig voor mij omdat ik zeker als ik druk ben niet altijd aan mijn dagelijkse hoeveelheid kom. Deze grootte is prima voor thuis gebruik of in de sportschool bijvoorbeeld, maar ik zal hem niet zo snel meenemen in een rugzak als ik een dagje weg ga, deze grootte neemt dan behoorlijk wat ruimte in beslag. Er is ook een kleinere versie van 650 ml die is daar veel geschikter voor.

Het drinken uit de fles gebeurt net op een andere manier dan je gewend bent uit een waterfles. Je bouwt druk op met het pompje en dan duw je de bovenzijde in waardoor de waterstroom vrijkomt die door deze bovenzijde wordt tegengehouden. Je drinkt dan uit het dopje aan de voorkant. Even wennen, maar eigenlijk best grappig, het water spuit als het ware in je mond. De sprayfunctie werkt net zo. Je schroeft het dopje iets vaster en pompt druk op, drukt de bovenzijde in en na het sporten of tijdens een flinke wandeling word je gekoeld door de nevel die hierdoor vrijkomt. Daarnaast kan het dopje er helemaal af waarmee je 3 stralen krijgt, maar dan moet je wel zorgen dat je niet het dopje kwijt raakt.

De spray kan ook handig zijn voor tijdens een vakantie om borden mee af te spuiten of de voeten van de kids na een lekkere middag spelen in het zand. Er zit een goede druk op de waterfles om dit te kunnen doen.

Het indrukken van de bovenzijde deed ik eerst wat krampachtig, dacht dat ik flink druk moest zetten om het water vrij te laten komen, maar het induwen gaat eigenlijk verrassend licht waardoor de vingers uit de krampachtige houding konden komen. Met een sopje is hij met de hand zo weer schoon.

Ja, best te spreken over deze sprayfles!

Check hier de diverse versies en kleuren.

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment