Hoe kies je de juiste outdoorjas?!

Van het Engelse merk DLX hadden we reeds een tweetal dames jacks in het assortiment en deze hebben we nu aangevuld met een tweetal heren jacks. De Edmont en de Oswald.

Zelf heb ik al diverse jacks gedragen en ben veel buiten te vinden met deze jacks. Mijn eerste echte outdoorjack was een Cragghoppers Bear Grylls jack met AquaDry Stretch. Een heerlijk jack dat ik veel buiten gedragen heb en veel avonturen mee beleefd heb. Een survivalweekend in de Ardennen een gave trektocht met mijn partner door Schotland en nog veel meer. Nadat dit jack een beetje aan het slijten was gegaan door het vele gebruik en bij lange tijd regen hier en daar toch ging lekken moest ik op zoek naar een nieuw jack. Dat werd een jack van Mammut. (Toen hadden we nog geen jacks in het assortiment.)

Waar let je dan op bij de aanschaf van een jack zul je je afvragen. Nou iets wat voor mij erg van belang is, is de waterkolom. Als je op de fiets zit of een heerlijke tocht buiten aan het lopen bent houd ik ervan om lekker door te kunnen lopen zonder eerst een regenjas of poncho aan te moeten doen. Des te hoger de waterkolom des te langer en intensievere regen je aan kan tijdens deze buitenavonturen. Ik heb jassen gehad die 5000 mm zijn, dit is prima voor een regenbui en dat je daarna lekker binnen kan gaan zitten, maar voor een tocht door de bergen van een paar dagen met halve of hele dagen regen is toch iets meer nodig. Daarom hebben wij deze jassen aan ons assortiment toegevoegd. Een jack dat tussen de 10.000 mm en 20.000 mm aan waterkolom heeft zorgt ervoor dat je ook dan lekker droog blijft.

Zelf draag ik dan graag een heerlijke wandelbroek die sneldrogend is en in de bergen ook een setje gaiters dan worden alleen je bovenbenen een beetje nat en ja als het zonnetje weer gaat schijnen is ook dat weer snel droog.

Beide jacks zijn echte outdoorjassen waar je heerlijk mee van de buitenlucht kan genieten. Ook erg lekker aan deze jassen is dat ze ademend zijn wat ervoor zorgt dat je niet al te snel gaat zweten in deze jassen. De jassen zorgen ervoor dat de wind ook niet snel door je jas heen zal gaan en je dus ook lekker warm houdt. Een heerlijke trui eronder en het avontuur kan beginnen!

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment