Onze tocht richting de Noordpoolcirkel – Deel 2

Op dag 6 zaten we al redelijk hoog in Zweden. Naast het feit dat we wisten dat het lastig zou zijn om de Noordkaap te halen zonder allemaal gedoe hadden we toch nog de hoop dat te kunnen doen. Maar toen bleek dat het bovenste deel van Zweden rood was voor Noorwegen. En vanwege alle regels en testen die je aan de grens zou moeten doen met de kinderen hebben we besloten dit toch niet te doen. Anders hadden we lang bij de grens moeten wachten en testen met de kinderen is ook niet altijd even leuk. Dus toch maar besloten om dan maar omhoog te gaan in Zweden. En dat was ook zeker geen straf.

Rendieren

In dit deel van Zweden kwamen we mooi wild tegen, de rendieren zie je het meest, wij hebben een eland in de verte gezien en een vos in het voorbijgaan. Langzaam maar zeker naderden we de Noordpoolcirkel, dit merkte je ook in de temperaturen, vooral ’s nachts. En ook werd het later donker en vooral eerder licht. Aangekomen bij de Noordpoolcirkel natuurlijk een foto gemaakt voor in het plakboek met de auto’s erbij. Toch wel een super gave ervaring daar een keer te hebben gestaan. We zijn daarna nog een dag verder omhoog gereden, maar de temperatuur ’s nachts was rond de twee graden en daar hadden wij niet echt rekening mee gehouden met de slaapzakken. Dat was dus weinig slapen ’s nachts, truien en broeken aan in de slaapzak en toch maar afzakken naar beneden. Dus misschien volgend jaar met minder coronaregels een nieuwe poging naar de Noordkaap met warmere slaapzakken dan die we nu bij ons hadden.

Poolcirkel

Terug ook heerlijk genoten van alle mooie natuur, veel wild gezien, een mooie bron met turquoise kleur, een mijn van binnen bekeken en nog veel meer. De terugweg zelf liep helemaal super want we konden op zowel de boot van Zweden naar Denemarken en ook van Denemarken naar Duitsland zo aanschuiven.

Kortom een heerlijke vakantie gehad en genoten van alle mooie natuur en de family.

Kloof

2021Vakantie

Deel dit bericht

Gerelateerde producten

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment