NikWax Waterproofing aanvullingen, want ook onderhoud is belangrijk

Afgelopen week is ons NikWax assortiment uitgebreid. We hadden tot die tijd alleen NikWax Techwash & Softshell en dan de 150 ml verpakking. Een leuke duo verpakking welke ook leuk was om weg te geven. Maar dit product wordt niet meer voor Nederland geleverd dus was het tijd om te gaan kijken naar andere producten voor onderhoud.

Voor mij niet een van de leukste dingen om te doen. Schoenen laat ik meestal drogen en dan klop ik het vuil eraf en vind ik het wel weer goed. Mijn eerste tent heb ik wel eens een keer ingespoten omdat hij hier en daar wat lekkage had, maar echt een favoriete bezigheid is dit bij mij zeker niet. Maar het hoort wel bij ons assortiment dus wij op onderzoek uit.

Erg leuk dat je dan tegenkomt dat de uitvinder van NikWax elk jaar in Schotland ging wandelen. Dan heb je bij ons al snel alle aandacht want Schotland is de plek van onze outdoortrips. Hij was zeer ontevreden over alle beschikbare impregneermiddelen en ontwikkelde daarom zijn eigen recept voor het beschermen van zijn wandelschoenen. Het moest waterafstotend zijn maar niet het leer zacht maken zodat de ondersteunende functie zou komen te vervallen. Nick’s wax (vandaar NikWax) was ontstaan.

Dit product voor leder is inmiddels uitgebreid met diverse middelen voor stoffen en leren vezels. De gepatenteerde NikWax TX. 10i is een waterafstotende elastomeer welke zorgt dat moleculen zich verbinden met alles wat niet waterafstotend is, maar laten wel ruimte tussen de vezels vrij om te kunnen ademen. De behandelingen bewegen mee met de stof of leder. Allemaal een technisch verhaal maar als de waterdruppels niet je jas of schoenen intrekken maar erop blijven liggen werkt echt.

Zelf hebben we de NikWax Techwash en Softshell al een paar keer gebruikt. Na een seizoen lekker buiten geweest te zijn kunnen alle softshells (zowel van ons als die van de kinderen) wel een wasbeurt gebruiken. Want als je buiten bent moet je er ook lekker van genieten en niet bang zijn om vies te worden.

Mijn eigen softshell was erg vies geworden na alle outdooravonturen, die was echt aan een wasbeurt toe. Na een goeie regenbui trok de regen echt de jas in en bleven de druppels niet meer bovenop liggen. Eerst de jas schoongewassen met Techwash en daarna (zonder eerst te hoeven drogen) meteen nog een keer gewassen met de Softshell fles. Dit was echt super. Nu kon ik mijn jas weer goed gebruiken met alle outdooravonturen. Toch wel fijn als je af en toe je spullen een onderhoudsbeurtje kan geven!

Op dit moment hebben wij naast de Tent & Gear Solarproof welke we al langer in het assortiment hebben ook de NikWax Basefresh (voor baselayers), Softshell Proof en de duoverpakking NikWax Techwash & TX Direct in het assortiment opgenomen en misschien in de toekomst nog meer. Kijk hier verder….

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment