Muskietennet, klamboe of mosquitonet, meerdere namen een funktie

Wie kent het niet, je ligt ’s nachts te slapen en daar heb je er weer een. Een zoemend beestje rond je hoofd. Of als je daar doorheen slaapt je partner die over je heen springt op zoek naar dat kleine beestje welke hij of zij echt net hoorde maar nu niet meer kan vinden. 

Veelal in de zomer kent iedereen de geluiden van een zoemende mug rond je hoofd. Of ’s ochtends wakker worden met allemaal kleine rode plekjes die extreem jeuken. Maar daar is een oplossing voor.

De welbekende klamboe, ook wel muskieten- of mosquitonet genoemd. Een uitstekende bescherming tegen al het gezoem rond je oren ’s nachts maar nog meer tegen de jeuk de volgende ochtend. Zeker in het buitenland tegen de malariamug maar ook in Nederland kan je nachtrust goed verstoort worden door de muggen.

De netten zijn in verschillende maten leverbaar, eenpersoons, tweepersoons en ook de hoofdnetten voor als je in de zomer bijvoorbeeld een trip langs het water hebt gepland kunnen uitkomst bieden. Wij hadden deze hoofdnetten mee moeten nemen op een van onze trips naar Schotland. Bij een wateroversteek kwamen wij allemaal mensen tegen met een hoofdnet op waar wij van dachten waar is dat nu voor nodig. Maar toen wij een half uur verder waren was dit goed duidelijk. Je werd helemaal lek gestoken door alle midgets. Dit geeft al aan dat de netten zeer handig zijn om bij je te hebben. Ze zijn veelal zeer klein op te bergen en dus ook gemakkelijk mee te nemen. 

De muskietennetten ophangen is meestal snel geregeld. Aan de netten zitten ofwel lussen of een metalen ring met een lus welke je boven je bed kan vastmaken. Het net hang je helemaal uit over je bed zodat de insecten nergens ertussen door kunnen. En dan kan je genieten van een rustige nacht. 

Hierbij nog even de link naar de muskietennetten.

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment