Visit Mora of Sweden

Elke avond zaten we als alle kinderen op bed lagen tijdens onze vakantie met de LandRover te kijken waar we de volgende dag heen zouden rijden. Een echte planning hadden we niet behalve dat we de eerste week Zweden in zouden rijden en de week erop via Noorwegen weer terug omlaag zouden rijden.

Die avond zaten we te kijken welke richting we op zouden rijden en zag ik het plaatsje Mora staan. He dat is van de messen Mora of Sweden. En ja toen was de keus snel gemaakt. Even googlen en ja hoor ze hebben daar ook een concept store en het grootste Dala paard ter wereld. Die hadden we wel eens gezien in de periode dat we nog houtwerk messen verkochten. Het paardje dat in Zweden bekend is in deze streek.

CheapOutdoorMora

De volgende dag gingen we dus op pad richting Mora. Het paard was snel gespot (zie foto) en toen op naar de Concept Store die een paar honderd meter verderop in het stadje zat. Een leuke winkel met alleen maar messen en een aantal verschillende maten Dala-paarden. Veel nieuwe messen hadden we niet gespot want de meeste hebben of hadden wij in de winkel. Er is veel concurrentie op de markt met deze messen wat het voor ons soms lastig maakt deze messen nog te kunnen blijven verkopen. (Jammer genoeg). Zeker als je ze ook moet verzenden en je nog een klein beetje wilt verdienen. Maar dat terzijde. Wel veel messen gezien met een heft dat speciaal geschilderd was en dus authentiek wat de prijs meteen een paar honderd euro maakte. Ja dat was toch niet de prijs om even voor de fun mee te nemen. En een mes van de lokale sportclub was toch ook niet iets wat ik zocht. Maar wel echt een gave winkel om even in rond te wandelen.

CheapOutdoorMora2

Daarna even lekker een ijsje eten want net als in Nederland was de temperatuur die middag een stukje boven de 30 graden (in Nederland zelfs rond de 40 graden) en op zoek naar de fabriek. Want die moest ook ergens in of net buiten de stad zijn. Ja en dan doe je wat iedereen doet. Een verwachting stellen. Dat zal wel een gigantisch complex zijn. Maar dat viel allemaal wel mee, niet gek natuurlijk want een mes is niet heel groot om te maken, dus heb je niet heel veel ruimte nodig.

De fabriek was al dicht dus even snel een foto gemaakt en toen moesten we weer op zoek naar een plekje om de nacht door te brengen. Toch even meegepikt tijdens ons mooie avontuur.

CheapOutdoorMora

CheapOutdoorMora4

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment