Highlander jas Lewis en omkeerbare Coll jack getest

Sinds kort hebben wij ons assortiment jassen uitgebreid met een paar modellen van het merk Highlander. Zoals altijd bij binnenkomst een aangename verrassing. De prijs-kwaliteit verhouding zit gewoon goed bij dit merk.

Ik besloot een Highlander Lewis jack, de dames versie, achter te houden om uit te testen. Het jas is er in 2 kleuren. Maroon en Forest Green. Momenteel heb ik de val op de kleur groen dus de keuze was snel gemaakt. Hoewel het rozerode van de Maroon ook erg mooi is! Het was op dat moment nog behoorlijk koud, rond het vriespunt. Mijn eerste gedachte was daarom, die jas kan nooit zo warm zijn als mijn dikke winterjas. Het is echt een dun aanvoelend jack. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. De synthetische tecloft vulling zorgt er wel degelijk voor dat je lekker warm blijft. De maatvoering vind ik ruim. Ik nam een XL (voor de zekerheid, want ik schipper tussen L en XL in qua maat) en die zit ruim, waardoor ik soms wel eens denk, had ik niet toch beter een L kunnen nemen? Aan de andere kant is er nu nog mooi ruimte voor een dikke trui onder de jas zonder dat je er uit ziet als een Michelin poppetje. Onder de oksels is een inzet gemaakt wat er voor zorgt dat als je het erg warm krijgt, de jas toch goed blijft ventileren. Wel zo fijn ;). Het feit dat de jas een capuchon heeft, maakt het voor mij helemaal af. Een prima jas!

Afgelopen weekend zijn we (mijn man koos ook een jas, maar daarover hierna meer) met de jassen het bos in geweest, geocachen met de kinderen. Het was heerlijk weer, helemaal niet koud, maar ook hier hield ik de jas gewoon lekker aan, want ik kreeg het niet te warm!

Dan mag ik natuurlijk niet achterblijven. Ik heb gekozen voor de Highlander Coll een omkeerbaar jack. Deze is aan twee kanten te dragen. Aan de ene kant de Petrol kleur zoals te zien is op de foto en op de andere zijde een zwarte kleur. Je keert de jas gewoon binnenstebuiten en je hebt weer een hele andere jas aan. Ik heb hem nu een week gedragen en hij is heerlijk. Zowel ’s ochtends vroeg in de kou als aan het einde van de middag een prima jack. Ik had hiervoor een donsjack van Bear Grylls in samenwerking met Craghoppers, hierbij zat een capuchon en die mis ik een klein beetje. Zonder dat je het merkt vangt een jas met een capuchon toch wat wind weg bij je nek. Maar ja daarvoor hadden we nog de Highlander neckwarmer liggen. En die combi is echt super. Ook moest ik even wennen aan geen lusje om je jas aan op te hangen, maar ja waar ga je die laten als het een omkeerbaar jack is. Het is ook niks als iedereen die achter je loopt tegen je lusje aan zit te kijken. En dan krijg je weer van die lolbroeken die je wel even op zullen hangen ;). Dus op de kapstok aan een kledinghanger gaat prima.

Verder weer een heerlijk jack dat je lekker warm houdt maar dat je niet een enorm dik en zwaar jack bij je hebt. En met deze kleuren kan je altijd wel een van de twee dragen naar alle gelegenheden. De zwarte kant naar je werk en de petrol in het bos of juist andersom. Eigenlijk heb je gewoon twee jassen in een. Aan beide buitenzijdes zijn twee zakken gemaakt. Ik gebruik ze bijna nooit maar wel handig dat ze er zijn. Verder is het jack goed afgewerkt en iets wat ik ook erg mooi vind aan het jack is het logo op je schouder. Een mooie afwerking van een topjack!

Highlander Lewis en Coll  Highlander Coll  Highlander Lewis 

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment