Garmont uitbreiding wandelschoenen – bergschoenen

Vandaag weer een nieuwe schoen van Garmont in het assortiment toegevoegd. In dit geval de Garmont bergschoenen Dakota Lite GTX® een lichtgewicht wandel-/bergschoen voor de wandelaar of getrainde backpacker.

Elke keer als we deze schoenen binnen krijgen wordt je weer een beetje hebberig. Maar ja ik ben al voorzien en waarschijnlijk zullen mijn Garmont bergschoenen Pinnacle GTX® nog wel een paar jaartjes mee gaan. En ja nieuwe schoenen als je ze nog niet nodig hebt is ook weer zonde dus maar weer snel inpakken en in de verkoop.

De schoen is inderdaad een stukje lichter dan de meeste wandelschoenen, de schoenen doen mij aan mijn eerste wandelschoenen denken van La Sportiva toen in der tijd. Nu mijn “klusschoenen”. Deze schoenen zijn gemaakt van het nubuck-leder en de tong van de schoen van volledig leder. Naast dat dit prima zit is het ook goed te onderhouden en blijven je voeten prima droog hierin. Ook erg fijn aan deze schoen is de rand rondom de schoen uitgevoerd in rubber, dit is voor de duurzaamheid van de schoen en extra bescherming helemaal top!

Dit zou een schoen zijn die ik zou kiezen als ik weer naar de Schotse hooglanden zou afreizen. Een hoge schoen die zorgt dat je door de plassen en beekjes kan waden zonder natte voeten te krijgen. De rubberen rand rondom beschermt je schoen tegen alle keien die je onderweg tegenkomt en je staat heerlijk stevig in je schoen, ook samen met de gebruikte heel-lock van Garmont is dit een perfecte schoen!

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment