Een zachte wandelschoen die niet onder doet voor een stevige bergschoen : Garmont G-Radikal GTX

Eindelijk hebben we ze binnen, de schoen die we vorig jaar op de beurs hebben gezien op de stand van Garmont. Een enorme innovatieve wandelschoen die niet te vergelijken is met ander wandel- en of bergschoenen. De schoen heeft heel veel innovatieve constructie- en ergonomische oplossingen en dat samen met geavanceerde materialen is dit echt één van de nieuwste ontwikkelingen binnen de wandel- en bergschoenen.

De Garmont G-Radikal GTX is ultralicht en toch een prestatiegerichte wandelschoen. Als je hem uit de doos haalt voel je direct een verschil in gewicht met mijn eigen wandelschoenen. Deze schoen is echt lichtgewicht. Mijn schoenen (Garmont Pinnacle) zijn een stuk zwaarder en door het stugge leer voelt het ook harder en steviger aan. De Garmont G-Radikal GTX voelt echt aan als een bergschoen die net zo lekker zit als die sportschoenen die je dagelijks aan hebt.

Dit is echt een topschoen voor snelle klimmers en berggidsen. Het bovenwerk van de bergschoen van Lenzi Putek stof zorgt voor het lichtgewicht, maar ook voor slijtvastheid, robuustheid en flexibiliteit. Deze schoen doet echt niet onder voor de standaard bergschoenen.

De schoen is voorzien van de Garmont Add Technologie waarmee de anatomische structuur van de voet door Garmont onder de loep is genomen en de schoen gemaakt vanuit de voet van een mens en dan naar buiten gewerkt. Deze technologie hebben we al eerder gezien in de schoenen van Garmont en zorgt voor extra draagcomfort. Aanvullend hierop is ook de Ergo Last Technologie toegepast waarmee extra is gekeken naar de hiel en de onderkant van de voet.

ErgoLastDoubel DamperGore-TexVibram

Op de beurs was de schoen doormidden gesneden en kon je alle onderdelen die in de schoen verwerkt zitten goed bekijken. Zo ook de Double Damper Techniek die is toegepast op deze schoen. Dit is een uniek stuk van de schoen die bestaat uit twee delen voor extreme schokabsorptie. De tussenzool in de schoen dempt de impact van de grond en de interne schokdemper let speciaal op de hiel van de voet. Door deze techniek wordt door de betere demping en meer stabiliteit gezorgd dat je minder snel moe bent wat ervoor zorgt dat je nog meer kan genieten van de mooie plekjes waar deze schoen je kan gaan brengen.

Ook Gore-Tex heeft zich met deze schoen bemoeid met de Insulated Comfort Technologie. Dit zorgt ervoor dat je in koude omstandigheden geen koude voeten krijgt. Met deze technologie kan je regen, sneeuw en andere koude omstandigheden prima doorstaan. Duurzame waterdichtheid, ademend vermogen en isolatie voor gebruik in koude weersomstandigheden zijn de belangrijkste speerpunten van deze technologie van Gore-Tex.

Vibram heeft zich met de zool bezig gehouden met Mont Compound. Dit is getest op de hoogste pieken ter wereld, ook weer onder extreem lage temperaturen voor maximale ondersteuning en duurzaamheid.

Als je ziet welke merken zich bezig hebben gehouden met het ontwerp van deze schoen kan je zien dat dit echt een topproduct is voor extreme omstandigheden, maar ook als je er vaak op uittrekt en liever op sportschoenen loopt, maar toch eigenlijk ook wel graag op je bergschoenen loopt kan de Garmont G-Radikal GTX de uitkomst bieden. Wij zijn heel blij met dit topproduct in ons assortiment.

Kijk hier snel verder, we hebben niet alle maten op voorraad liggen, maar als we ze bestellen hebben we ze zo in huis!

GarmontRadikalGTX

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment