Gaiters wel of niet?

Ook wel eens gedacht over gaiters en het nut hiervan. Lees snel verder voor onze ervaringen

Gaiters wel of niet. Dat is een vraag die wij nog wel eens horen. Vandaar zullen wij hier een klein item aan wijden. Het blijft altijd een keuze of je ze wel of niet meeneemt. Iedereen wil zijn tas altijd zo licht mogelijk houden. Zeker als je voor meerdere dagen de bergen in gaat en ook nog water mee moet nemen om van te drinken en mee te koken.

Wij hebben reeds een aantal meerdaagse tochten gemaakt door de Schotse Cairngorms en zijn zelf tot de ontdekking gekomen dat je er toch een hoop profijt van kan hebben. Bij ons zeker een artikel welke altijd mee gaat.

Er is namelijk niets zo vervelend als in je wandelschoenen natte voeten krijgen door de sneeuw of door hoog, nat gras. De gaiters beschermen je onderbenen hier tegen het vocht van buitenaf. Zeker de eerste stukken voor je de bergen in ging werden bij ons en de groep die wij meenamen altijd de gaiters omgebonden.

 ’s Ochtends vroeg als je over de velden nog de mist zag hangen en je uit je tent kwam direct de gaiters omgebonden. Daar merkte je meteen dat het gras inderdaad zeker als het iets hoger stond je broek behoorlijk nat kon maken wat veelal resulteerde in vocht in je schoenen. Door het gebruik van de gaiters is dit te voorkomen. Handig bijkomend voordeel is dat je onderbenen ook een soort van warm blijven wat zeker in de bergen ook erg lekker is.

Maar ook met sneeuw is een stel droge benen en voeten natuurlijk goed te realiseren door de gaiters om te binden. Kortom een erg handige accessoire welke eigenlijk niet mag missen bij je uitrusting. Zeker als je weet dat je sneeuw of hoog gras tegen gaat komen.

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment