Firemaple terug in het assortiment. Check this out!

Aan het begin bij het ontstaan van CheapOutdoor hebben we zelf wat import gedaan waarbij ook FireMaple aanwezig was met een paar compacte gasbranders. Doordat je start en klein bent en nog de markt aan het aftasten bent kies je een paar producten en begin je. Één van deze artikelen was een gasbrander van FireMaple. Echt een mooi compact setje om mee te nemen in je rugzak. Het gehele set was in te klappen en daarmee zeer klein in een zakje op te bergen.

Een aantal maanden geleden kregen we via een leverancier van ons bericht dat zij het importeurschap van FireMaple gingen doen. Dit maakt het altijd erg leuk. Vroeger moesten we zelf op zoek naar producten, nu wordt het ons aangeboden en kan je kiezen wat past bij onze klanten. En zo ook FireMaple. Niet meer zelf importeren maar gewoon snel kunnen leveren via een bij ons bekende leverancier. Dat werkt fijn en snel.

Het seizoen is eigenlijk al ten einde maar ja we wilden jullie dit mooie merk toch niet onthouden en als we eenmaal wat online hebben staan kunnen we snel uitbreiden. We hebben gekozen voor een drietal kooktoestellen die helemaal compleet zijn en ongeveer tussen de 600 en 700 aan gewicht hebben. Je hebt alleen nog een gaspatroon nodig en je kunt de heerlijkste maaltijden bereiden op plekken waar je een avontuur beleeft. Het gewicht kan goed mee in je backpack en met een pan/pot met een inhoud van 1 liter kan je een goeie maaltijd klaar maken.

In Schotland hadden wij per tweetal een brander zodat je de zogenoemde astronauten maaltijden kon klaarmaken met een pan van 1 liter water. Als je maar goed in de gaten houdt waar de wind vandaan komt werkt het perfect. En dan hadden wij niet eens de warmtewisselaar systemen waar de FireMaple’s mee zijn uitgevoerd. Door deze techniek heb je je water nog sneller warm en verlies je daarmee minder energie dan de normale branders. Hiervoor hebben we de Fire Maple compact kooktoestel Star X2 - 1 liter en de Fire Maple compact kooktoestel Star X3 – 0,8 liter uitgezocht.

De andere FireMaple die eruit sprong was de Fire Maple compact kooktoestel Island steamer incl. bestek – Grijs. Deze versie mis je alleen een brander en een gaspatroon, die zal je zelf aan moeten schaffen, maar speciaal aan deze versie is dat je er mee kan stomen. Wat dacht je van een maaltijd met gestoomde groenten na een tocht door de bergen. Dat is toch wat anders dan astronauten voer na een lange wandeling. En uit ervaring kan ik je vertellen dat je echt geniet van kleine extraatjes als deze na een zware wandeling met een zware backpack door de bergen. Ook deze Fire Maple kan je prima gebruiken voor twee mensen voor net wat extra genot tijdens de maaltijd. De set is ook uitgevoerd met een pot die voorzien is van een warmtewisselaar voor sneller koken van je water.

En als laatste in de Fire Maple range hebben we nog een hele speciale de Fire Maple Panna. Als je de prijs ziet moet je niet schrikken want dit heeft echt te maken met het materiaal dat gebruikt is. Deze theepot, waterkoker of hoe je hem dan ook wilt noemen is gemaakt van titanium. Dit metaal zorgt ervoor dat je minder last hebt van smaakjes van het metaal zoals bij andere metalen nog wel eens het geval kan zijn. Een super mooi product als je van bushcraft of survivalen houdt, dit is er een die je lekker in het vuur zet en daarna kan genieten van een heerlijk warm soepje, theetje of wat je dan ook wilt maken. Check hem hier Fire Maple theepot - waterkoker camping Panna Titanium Kettle 1 liter.

Firemaple1FireMaple2FireMaple3

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment