Dutch Mountain 20 liter rugzak VS Source Summit 15 liter rugzak

Na meerdere jaren bijna dagelijks gebruik van de Dutch Mountain rugzak is de tas toch echt wel aan vervanging toe. De stof is hier en daar erg dun geworden en de stof is door al het gebruik ook niet overal even schoon meer. De tas heeft zijn geld zeker opgebracht na al die jaren gebruik. Vele zakelijke aangelegenheden maar ook zeker de vele leuke uitstapjes waar de tas is meegegaan.

Zowel tripjes met het hele gezin met de waterflessen in de tas als ook zakelijk bijeenkomsten heeft de tas gezien. Erg lekker aan de Dutch Mountain tas was het net achterop je rug wat ervoor zorgt dat de tas niet rechtsreeks op je rug zit. Zeker in de zomermaanden werkt dit heel fijn.

Maar ook op de Source Summit is hier gelukkig aan gedacht, deze is ook voorzien van dit fijne net zodat de rugzak op je rug een beetje lucht heeft. Als eerste heb ik wel de waterzak verwijderd, want die zal ik komende maanden niet gebruiken. Wel echt een gave waterzak om te zien, ik heb ze natuurlijk wel in mijn handen gehad in de verpakking, maar als je hem dan echt in je handen hebt is toch weer anders. Die gaan we zeker uitproberen van de zomer. Het materiaal van de waterzak is super smooth waardoor ik wel kan begrijpen dat dit een topproduct is waar je moeilijk schimmel in kan krijgen. Dit is zo glad daar blijft niks aan vast zitten. Ook de aansluiting van de slang is super handig. Met een klik ontgrendelen en los is de slang. Dit is vooral handig als je hem uit de geleider van de rugzak moet halen.

Verder heb ik de tas vandaag pas echt in gebruik genomen. Net als bij de Dutch Mountain heb je veel opberg mogelijkheden, kleine vakjes, ritsen en netjes waar je je spullen in kan opbergen. Ik ben geen vrouw dus heb daar aan het begin erg veel moeite mee want bij elke rits die ik open maak zitten niet de spullen die ik nu nodig heb. Maar uit ervaring weet ik dat ik op een gegeven moment wel weet waar alles zit. Ik mis wel 5 liter inhoud, wat ik vooral merk als ik een broodtrommel meeneem omdat de tas niet zo dik ik als de Dutch Mountain, daar mis ik dus de 5 liter aan inhoud. Maar als dat alles is gaat het helemaal goed komen.

Ook ben ik al weer het fluitje en de magneet tegen gekomen. Het fluitje voor het geval dat je in nood bent (die werkt gelukkig, dat heb ik even in huis getest) en de magneet voor je waterslang zodat die altijd in de buurt zit.

De riemen van zowel de borst als de buikband hebben een handige optie waarmee je ze op kan rollen en tussen een extra elastiekje vast kan zetten. Als je een van de twee of beide niet gebruikt kan dit erg handig zijn want anders heb je de hele tijd een soort van staart achter je hangen van twee buikbanden die ook overal aan vast kunnen blijven haken. Ik heb ze al weer losgehaald, want op de fiets vind ik het altijd wel fijn.

Dutch Mountains leveren we niet meer, maar als je ook zo’n gave Source rugzak wilt kopen, kijk dan hier snel verder.

Deel dit bericht

Gerelateerde producten

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment