Toe aan een nieuw paar schoenen - Dragontail nieuw vs oud

Tja, ik loop echt dagelijks op mijn Garmont Dragontail LT WMS schoenen…door weer en wind, door bossen en zandvlaktes, door polders en modderpoelen en dus ook gewoon dagelijks over straat, mijn schoenen lopen er fantastisch doorheen, maar ja na bijna 2 jaar was het “helaas” tijd om een nieuw paar schoenen uit te zoeken. Niet dat ze niet meer voldoen, maar ik heb ergens een snee aan de zijkant van de zool opgelopen en aan de binnenzijde bij de hiel is een stukje stof los gelaten door het vele aan en uit trekken. Ze lopen nog prima, functioneren nog goed, maar soms wil het oog ook weer wat nieuws.

En helaas zet ik tussen aanhalingstekens, want het is voor mij altijd een feestje om een paar schoenen uit te mogen zoeken. Welke vrouw vindt dat nu niet leuk?

Goed, de keus viel op – het kan ook haast niet anders – een nieuw paar Garmont Dragontails. Want deze schoen zit nu eenmaal perfect voor mij! Ik moet wel altijd een maatje groter dan mijn normale maat kopen, want ze vallen klein. En smal.

Dit keer koos ik dus voor de Garmont Dragontail WMS in de kleur Blue Sky. Eerlijk gezegd is de schoen iets blauwer dan verwacht, maar voor mij geen reden om ze dan maar niet aan te trekken. Het uiterlijk is ook iets veranderd ten opzicht van mijn eerdere Dragontail WMS schoenen. De zool is wat dikker en als ik er op loop, voelt het wat lichter, alsof er meer vering in de zool zit. Ook is er een ander profiel gebruikt. Zou dit voorkomen dat ik halve bossen mee naar huis neem? Zoals bij mijn eerdere paar regelmatig het geval was? Er staat hier naast de deur niet voor niets een schoenenborstel …

Normaal gesproken is het voor mij bij dit merk en model instappen en gaan. Maar dit keer heb ik toch het idee dat ik de schoenen in moet lopen omdat ik net wat andere drukpunten voel dan bij mijn oude schoenen. Mijn voeten moeten dus toch even wennen.

Al met al kijk ik uit naar vele kilometers wandelplezier. Ik houd jullie op de hoogte of ik wederom de juiste keuze heb gemaakt!

Deel dit bericht

Gerelateerde producten

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment