Backpack op de juiste manier inpakken

De vakanties zitten er weer aan te komen en iedereen is een beetje aan het oriënteren welke spullen hij heeft, welke vervangen moeten worden en wat er nog nieuw aangeschaft moet worden.

Ook belangrijk is hierbij wat kan je allemaal meenemen. Als je met de auto weg gaat kan er meer mee dan als je gaat backpacken. En backpacken is toch iets wat wij graag doen. En dan volgt altijd de vraag hoe zat het ook al weer met inpakken.

Zelf gebruik ik een backpack van ongeveer 80 liter inhoud waarmee ik twee keer naar Schotland ben geweest de bergen in. Het eerste jaar had ik een goedkopere tas waar ik al snel spijt van had. De banden trokken helemaal mijn schouders in de heupband zat niet lekker etc. En als je dan midden in de bergen zit kan je niks anders doen dan doorgaan.

Erg belangrijk is bij het backpacken hoe je je tas indeelt. Dit is naast het feit dat je alles snel kan vinden als je het nodig hebt ook een voordeel voor tijdens het wandelen want als de gewichtsverhouding goed is draagt de tas ook een stuk aangenamer.

Met mijn 80 liter rugzak krijg je eigenlijk alles wel mee maar als je hem niet goed inpakt heb je er meer last dan voordeel van. Onderin de tas begin je met je slaapmat en slaapzak en eventuele kleding die je voor het slapen gebruikt en andere spullen voor het slapen. Daarbovenop en dan tegen je rug aan stop je de zwaarste spullen weg zoals je tent, een waterzak natuurlijk als je hier in je backpack de ruimte voor hebt. Kookgerei en voedsel voor als je kamp hebt opgeslagen en andere zware materialen die je mee wilt nemen.

Aan de voorzijde van dit middengedeelte van de tas pak je weer lichter materiaal zoals handdoeken en lichtgewicht kleding. En dan in de top van de backpack de lichtgewicht items waar je regelmatig gebruik van moet maken zoals snacks, zonnebril, hoofdlamp, lichtgewicht laagjes etc.

Aan de zijkant van je backpack in de meshvakken (veelal gebruikt) kun je nog extra water kwijt, want hydratatie onderweg is erg belangrijk. Als je in plaats van je kleding netjes op te vouwen oprolt en per dag of per setje in een zipzakje plaatst kan je ze helemaal vacuüm trekken wat ook een stuk minder ruimte in neemt. Deze zakjes kan je dan goed plaatsen in de lege ruimtes in je tas waardoor alles goed opgevuld is en minder kan gaan schuiven. Ook etenswaren is handig om met zip zakjes netjes alles gescheiden te houden ook voor eventueel lekken of open gaan te voorkomen dat je backpack helemaal vies wordt van binnen.

En de kleine vakjes op bijvoorbeeld de heupbanden zijn ook makkelijk voor kleine snacks of klein materiaal wat je snel wilt kunnen pakken zonder steeds te stoppen.

Je papierwinkel met ID en paspoort etc heb ik altijd in een waterdicht zakje zitten en in een speciaal zakje in de backback. De kaart en je kompas of GPS apparaat ook altijd ergens bovenin (GPS heb ik altijd aan mijn borstband hangen) om goed te kunnen bepalen welke kant je op gaat.

Zo heb ik volgens mij wel de belangrijkste punten gehad. En ja elke dag opnieuw op deze manier inpakken hoort erbij want als al je slaapspul eruit is geweest ligt alles door elkaar, maar als je alles netjes in aparte zakjes stopt blijft alles schoon en droog en kan je na een nachtje bijkomen de volgende dag er weer vol tegenaan.

Veel plezier alvast op je nieuwe avonturen!

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment