GDRP/AVG en CheapOutdoor

Je hoort het al veel in het nieuws en wij zijn achter de schermen ook al druk bezig om jouw privacy nog beter te beschermen/vast te leggen. Op 25 mei dit jaar moet je als bedrijf alles in orde hebben om aan deze privacywet te voldoen. Voor veel bedrijven een hoop extra uitzoekwerk en gepuzzel om alles netjes op tijd op orde te krijgen.

Zo ook wij. Achter de schermen wordt door ons hard gewerkt om alle procedures netjes op papier te zetten om te kijken welke zaken we nog moeten regelen en welke zaken al goed geregeld zijn. Zo maken wij al jaren gebruik van een versleutelde verbinding op onze website via SSL. Hiermee zijn de gegevens die worden doorgezet versleuteld en kunnen ze niet zomaar door een ander worden onderschept. Daarnaast moeten wij goed onze procedures op orde hebben voor als wij klantvragen krijgen over de gegevens die wij verwerken. Hier moet dus goed over worden gedacht en dit moet op papier worden gezet.

Een hoop extra werk “even tussendoor”, maar ook wel weer eens goed om weer even de puntjes op de i te zetten. De informatievoorziening vanuit de overheid is naar ons inziens wel erg weinig en laat dus het was even zoeken, maar we hebben een goed voorbeeld gevonden waar we alles mee kunnen checken en invullen.

Als we alles af hebben laten wij nog een jurist door de papierwinkel kijken en als alles goed is krijgen we een certificaat dat we aan de GDRP voldoen. Het is wel echt taaie stof en wij zullen blij zijn als alles af en goedgekeurd is zodat we weer lekker bezig kunnen zijn met dat waar we voor staan……Outdoorartikelen uitzoeken met een mooie prijs/kwaliteitsverhouding.

Maar jouw privacy staat natuurlijk hoog bij ons op de lijst, dus komende weken zal de privacyverklaring wijzigen met alle nieuwe aanvullingen etc.

Deel dit bericht

Opmerkingen (0)

Geen opmerkingen op dit moment