Wereldstekker

CheapOutdoor levert de beste wereldstekker voor een reis rondom de wereld. Vergeet je wereldstekker niet mee te nemen als je naar het buitenland gaat, want niet in alle landen kan je je telefoon opladen met de lader die je nu gebruikt. Met de wereldstekker lukt dit wel.

Wereldstekker

Er zijn geen producten in deze categorie

Zoek wat je zoekt

Wat is een wereldstekker?

Een wereldstekker is een adapter waarmee je in alle landen rondom de wereld jouw telefoon of laptop mee kan opladen. Je stopt aan één kant jouw stekker van thuis in de wereldstekker en aan de andere kant heb je de juiste aansluiting waarmee je uiteindelijk kan opladen.

Wereldstekker: opladen in alle landen

Over de hele wereld worden verschillende aansluitingen gebruikt om de apparaten op te kunnen laden. Om dit op te lossen kan je gebruik maken van een wereldstekker. Deze adapter maakt het mogelijk dat je je eigen aansluiting aan de ene kant hebt en de aansluiting van het land waar je naartoe reist aan de andere zijde.

Daarnaast worden er in verschillende landen andere netspanning gebruikt dan in Nederland. Op de apparaten die je mee wilt nemen staat aangegeven voor welke netspanning deze geschikt zijn. Een wereldstekker is geen spanningsomvormer, dus kan hierin niks betekenen. Ook de lichtnet frequentie kan anders zijn dan in Nederland (50 Hertz), hierdoor is het ook mogelijk dat het apparaat niet goed werkt. Let hierop als je naar het buitenland gaat.

Naast het voordeel van een wereldstekker dat hij de juiste aansluiting heeft voor het land waar je naartoe gaat zijn er onder de wereldstekkers ook leuke extra’s zoals het opladen van je telefoon met de USB aansluiting op de wereldstekker. Hiermee kan je je adapter thuis laten wat weer gewicht bespaart.