Vuurstarter

Met een vuurstarter van CheapOutdoor heb je overal en altijd een tool om je vuur mee te starten. De vuurstarter is compact, maar kan toch onder alle omstandigheden voor een beginnetje van je vuur zorgen. Hiermee krijg je het snel weer warm.

Vuurstarter

Actieve filters:

Wat is een vuurstarter?

Een vuurstarter is een staafje van magnesium waar je snel overeen schraapt met bijvoorbeeld een stukje staal of de achterkant van een mes. Hierdoor ontstaan kleine vonkjes die dan over moeten slaan op de tondel die je klaar hebt liggen om je vuur te starten.

Vuurstarter: start een vuur onder alle omstandigheden

De vuurstarter is al een tool die al jaren in het leger wordt gebruikt. Het Zweedse leger heeft de tool uitgevonden en tegenwoordig is de vuurstarter een stukje gereedschap dat bij iedereen die wel eens een vuurtje maakt niet meer mag ontbreken.

Naast de naam vuurstarter heeft het tooltje ook de namen firesteel, firestarter of magnesium staafje maar de functie en het gebruik is bij allemaal hetzelfde. Zelfs onder de moeilijkste omstandigheden kan een vuurstarter alsnog zorgen voor een vonkje om een vuur te starten.

Zorg ervoor dat je tondel (stof of kleine houtschilfers die snel vlam vatten) klaar ligt. Houd je vuurstarter in een hand en een schraper of mes in je andere hand. Strijk nu over de vuurstarter en zorg ervoor dat de vonken in je tondel terecht komen. Daarna kan je langzaam je vuurtje vergroten.