Muskietennet

Bij CheapOutdoor koop je het beste muskietennet voor op reis. De klamboe zorgt ervoor dat je ’s nachts niet gestoord wordt door vervelende insecten. In sommige landen kan het zelfs tot gezondheidsproblemen leiden. Voor extra bescherming tegen gevaarlijke muggen en insecten bieden we geïmpregneerde muskietennetten aan. Kies voor de beste bescherming en bestel een muskietennet bij Cheap Outdoor!

Muskietennet

Actieve filters:

Wat is een muskietennet?

Een muskietennet is een net wat in de meeste gevallen boven je bed hangt om muggen en andere insecten weg te houden. Een muskietennet wordt ook wel klamboe genoemd. Klamboe en muskietennet betekenen exact hetzelfde en kunnen door elkaar gebruikt worden. Het woord klamboe is afkomstig van het Indonesische woord ‘kelambu’, wat letterlijk “net boven je bed” betekent. Het net hang je op boven je bed en valt dan helemaal over je bed waardoor deze je beschermt tegen de insecten. Wij bieden opvouwbare muskietennetten aan die worden geleverd met een opbergzakje waar je het muskietennet in kan opbergen. Zo ben je overal waar je gaat beter beschermd tegen die vervelende beestjes, ook in je lichtgewicht tent!

Geïmpregneerde muskietennetten

Naast gewone muskietennetten zijn er ook geïmpregneerde muskietennetten. Deze worden aangeraden voor bescherming tegen ziektedragende insecten. Regenjassen worden geïmpregneerd om water af te stoten. Bij muskietennetten wordt permetrine, deltametrine of een ander contactinsecticide geïmpregneerd om de insecten af te weren of uit te schakelen. Deze stoffen zijn voor mensen natuurlijk onschadelijk, maar helpen om muggen en andere insecten weg te houden bij het net. Zo voorkom je dat deze beestjes alsnog door een klein gaatje naar binnen komen.

Ongestoord en veilig slapen met muskietennetten van Cheap Outdoor

Het muskietennet zorgt ervoor dat je niet ’s nachts gestoord wordt door een mug die om je hoofd heen zoemt. In gebieden van malaria en/of dengue is het beter een geïmpregneerd muskietennet of klamboe klamboe te kopen. De netten zijn compact opgeborgen in een zakje waardoor ze in de categorie mobiel muskietennet vallen. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen in je tas. De muskietennetten zijn leverbaar in een- en tweepersoons maten. Ook zijn er de compactere reisklamboes voor in je rugzak tijdens een hike waar je alleen over je slaapmat een net nodig hebt. De muskietennetten zijn geschikt voor buiten, maar dan heb je wel iets nodig om het muskietennet aan te hangen. Met een muskietennet ben je in elke kampeer situatie beschermd tegen muggen en muskieten tijdens het slapen voor een goede nachtrust.

Muskietennet kopen?

Wil jij een muskietennet kopen? Kijk dan even aan welke eisen deze moet voldoen voor jouw reis of situatie. Al onze muskietennetten zijn mobiel en geschikt voor buiten. Waar je vooral op moet letten voordat je een muskietennet gaat kopen is de grootte van het net (hoeveel personen wil je met het net beschermen). Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of je een gewoon of geïmpregneerd muskietennet wilt hebben. Een muskietennet dat geïmpregneerd is, is aan te raden in gebieden waar muggen malaria meedragen of insecten die andere gevaarlijke ziekten meedragen.