Lijst met producten op merk Ivanhoe of Sweden

Een familiebedrijf dat in 1946 in Gällstad is opgericht. Dit district staat bekend als het breicentrum van Zweden. Met verschillende generaties ervaring zorgen zij voor basis en functionele kleding. De klassieke materialen van wol en katoen met de verschillende brei- en weeftechnieken. En dit alles met originele Europese wol. Geen synthetische wol uit het verre oosten maar de echte wol van de Europese schapen.

Ivanhoe of Sweden: Waarom wol? Wol is geweldig!

Wol was voorheen iets van vroeger waar je oma je kersttrui mee ging breien. Tegenwoordig is het de meest trendy, milieuvriendelijke textiel op de markt. In de collecties van Ivanhoe of Sweden wordt bijna alleen maar wol gebruikt. Wol is een natuurlijk materiaal waardoor het een van de meest duurzame materiaalbronnen ter wereld is.

Doordat wol een levend materiaal is dat zich aanpast aan je lichaamstemperatuur is het echt een geweldig materiaal voor kleding. Bij kou wordt de warmte van je lichaam vastgehouden in de miljoenen microscopische kleine luchtzakjes die van nature in wol voorkomen. Als het warm is daarentegen wordt vocht en lichaamswarmte door de wol opgenomen en van het lichaam afgevoerd. Wol kan 30% van zijn gewicht aan vocht opnemen, is geurbestendig van nature, ademend en elastischer dan synthetische vezels.

Duurzame kleding: Ivanhoe of Sweden

Bij duurzame kleding gaat het niet alleen om de juiste vezels en materialen, maar zeker ook hoe de fabrikant handelt, welke keuzes zij maken, waar zij zich bevinden etc. Ivanhoe of Sweden produceert zijn kleding in de eigen fabriek in Gällstad, en bij partners in Europa waardoor er een zeer transparante samenwerking is. Door de productie in Europa zorgt dit voor kortere transporten wat direct een lagere impact op het milieu heeft. Door gebruikt te maken van moderne breitechnieken en nieuwe melanges krijg je een betere duurzaamheid van de kleding.