Houtsnijmes

Bij CheapOutdoor vind je het beste assortiment houtsnijmessen. Met een houtsnijmes kan je jezelf helemaal zelfredzaam maken door zelf je eigen lepel en kom te maken. Een leuke hobby voor als je veel buiten bent.

Houtsnijmes

Er zijn geen producten in deze categorie

Zoek wat je zoekt

Wat is een houtsnijmes?

Een houtsnijmes is een speciaal mes waarmee je hout kan bewerken. De messen hebben verschillende vormen om verschillende gebruiksvoorwerpen mee te kunnen maken. Een eigen lepel of schaal maken om zelf te kunnen gebruiken maak je met een houtsnijmes.

Houtsnijmes: houtbewerking voor outdoor mensen

Door hout te bewerken en zelf je eigen gebruiksvoorwerpen te maken met een houtsnijmes voel je je nog meer verbonden met de natuur. Bushcraft mensen die helemaal zelfredzaam willen zijn kunnen met een houtsnijmes de mooiste lepels, bekers etc maken.

Een houtsnijmes is een scherp mes waarmee je voorzichtig moet zijn als je ermee gaat beginnen. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt ben je niet meer te stoppen. Lepels, borden, bekers en kommen, allemaal voorwerpen die je met een houtsnijmes kan maken en waarvan je zelf gebruik kan maken in de natuur.

De houtsnijmessen zijn er in verschillende vormen. Een houtsnijmes met een half rond lemmet bijvoorbeeld gebruik je om een kommetje uit te hollen nadat je het met een recht mes hebt uitgesneden.